''AΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ''...

...ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ...(σσ καλα που θα κρυφθει ...επειτα;)
Το ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων σε περίπτωση τρίτου προγράμματος και υπογραφής νέου Μνημονίου απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό...

σταθμό Βήμα FM.
Ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε συγκεκριμένα πως η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νέα
δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα συνεχίσει την υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015 μπορεί να καλυφθεί με έξοδο στις αγορές ή με κάλυψη από τους εταίρους. Το «κενό» αυτό, σημείωσε, υπολογίζεται σε 4,5 δισ. ευρώ για το 2014 και 5,5 - 6 δισ. ευρώ για το 2015.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «κούρεμα» του χρέους ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρούσε σε μονομερή ενέργεια. «Αν γίνει κάτι τέτοιο στα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα η Ελλάδα θα μπει στη γωνία της Ευρωζώνης», επεσήμανε, προσθέτοντας πως ήδη το χρέος μειώθηκε σημαντικά και με βάση την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όταν η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα θα υπάρξει νέα ελάφρυνση του χρέους.
Αναφορικά με την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Στουρνάρας είπε πως οι κρατικές επιχορηγήσεις που θεωρούνται από την Ε.Ε. ως παράνομες, θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη ένα ΕΚΑΣ σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι αναμένει ακόμη τις προτάσεις του υπουργείου Άμυνας για να καταθέσει την οριστική πρόταση στην τρόικα για το τμήμα της αμυντικής βιομηχανίας που θα διασωθεί.
Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΣΕ, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα».
Για τις αποκρατικοποιήσεις ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν υπήρξε ποτέ θέμα μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο εξωτερικό.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, παρά μόνον «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» 15.000 εργαζομένων ως το τέλος 2014, στη θέση των οποίων θα προσληφθούν 15.000 νέοι υπάλληλοι με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της δημόσιας διοίκησης.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμη πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και πως ειδική επιτροπή θα αναζητήσει το πώς θα γίνει η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος πιο ελαστική. Ωστόσο, τόνισε ότι το ποσό που θα διατεθεί θα είναι μικρότερο από πέρυσι, οπότε είχαν προϋπολογισθεί περί τα 280 εκατ. ευρώ.
Υποστήριξε τέλος πως οι οικονομικές εξελίξεις δικαιώνουν τις προβλέψεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ανάπτυξη και σημείωσε πως τα διαρθρωτικά μέτρα θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα, την άρση του καμποτάζ, η οποία -όπως σημείωσε- ήταν από τους λόγους που τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν το 2013.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα