. Κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ



Μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται σίγουρη για την πρωτιά στις ευρωεκλογές και για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που προκαλεί η παρατεταμένη πίεση στα ελληνικά νοικοκυριά, ωστόσο, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews στο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ανησυχία καθώς κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού δείχνουν ότι τείνει να παγιωθεί η πρωτιά
του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενώ ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Κουμουνδούρου στην παράσταση νίκης. Δηλαδή όλος και περισσότερος κόσμος είναι πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Μια τέτοια κρυφή δημοσκόπηση έχουμε σε γνώση και από τις περιφερειακές ερωτήσεις, πέραν δηλαδή από το τι θα ψηφίσουν, φαίνεται ότι ο κόσμος έχει μεγάλη οργή την οποία περιμένει να εκφράσει στην κάλπη.

Το συγκεκριμένο γκάλοπ έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες κι έχει ενσωματώσει την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας καθώς και τις εξελίξεις γύρω από τις υποθέσεις διαφθοράς που άνοιξε η δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο ελληνικός λαός δεν δείχνει να καίγεται ιδιαίτερα για την Προεδρία της ΕΕ, προφανώς διότι πιστεύει ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι οι πολίτες δεν συμφωνούν με την κυβερνητική άποψη ότι αντέχει η χώρα και ότι υπάρχει αχτίδα ανάκαμψης.

Αναφορικά με τις υποθέσεις διαφθοράς περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πάει να γίνει κάτι σωστό αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μέρος που εκτιμά ότι όσο και να θέλει η κυβέρνηση να δείξει ότι ανοίγει πόλεμο με τη διαφθορά αυτή θα συνεχίζεται και μάλιστα θα την γλιτώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Στα αμιγώς πολιτικά θέματα, η Νέα Δημοκρατία υπάρχει αυτή τη στιγμή διότι έχει ακόμη υψηλή δημοφιλία ο Σαμαράς ενώ παράλληλα, ο κόσμος δείχνει να μην πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ με κάποιους συμμάχους θα μπορέσει να κυβερνήσει καλά τη χώρα.

Ίσως η ΝΔ πρέπει να επιμείνει στο δίλημμα ευρώ ή εκτός ευρώ καθώς φαίνεται να υπερτερεί κατά κράτος η άποψη πως εντός ΕΕ η Ελλάδα είναι καλύτερα.

Τέλος, από την κρυφή δημοσκόπηση φαίνεται ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή, που δείχνει να είναι τρίτο κόμμα, τα υπόλοιπα κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ακόμη και η περίφημη κεντροαριστερά και η κίνηση των «58» δεν δείχνει να πείθει τους πολίτες ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό λέει ότι στις δημοτικές θα ψηφίσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια κι όχι για να τιμωρήσει την κυβέρνηση.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερό προβάδισμα πάνω από 1 μονάδα ενώ ξεπερνά τις 2 μονάδες όταν μιλάμε για εθνικές εκλογές.

antinews.
Keywords
Τυχαία Θέματα