Πρόσωπα της Πέμπτης

Εφυγε από τη ζωή η βραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου (φωτ.) εξαιτίας επιπλοκών από την επιδημία του κορωνοϊού. Η 69χρονη σκηνογράφος γεννήθηκε στις Σέρρες, σπούδασε στο Conservatoire του Παρισιού και συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Γαβράς, Γιάννης Οικονομίδης κ.ά. «Είχε καθοριστική συμβολή στην αισθητική

πρόταση δεκάδων ταινιών και παραστάσεων», σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο συλλυπητήριο μήνυμά της.

(…) Το λάθος που έκανε νεότερος και υποδύθηκε έναν άνθρωπο μαύρου χρώματος σε ένα βίντεο για μια συναυλία των Talking Heads παραδέχθηκε ο Ντέιβιντ Μπερν στο Twitter. Ο 68χρονος ερμηνευτής αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας ότι «ήταν ένα μεγάλο λάθος που δείχνει έλλειψη πραγματικής κατανόησης». Δεν είναι λίγοι οι αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος που αναγνωρίζουν τέτοια λάθη, όπως έκανε πρόσφατα ο κωμικός Τζίμι Φάλον όταν υποδύθηκε τον Κρις Ροκ.

(…) Εχουμε επισημάνει ότι τα πράγματα στις τέχνες δεν πάνε καλά λόγω του κορωνοϊού, εντός και εκτός Ελλάδος. Πρόσφατα η ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ συντάχθηκε μαζί με συναδέλφους της έξω από το National Theater της Βρετανίας ζητώντας από επιχειρήσεις και ιδιώτες οικονομική βοήθεια για να σωθεί το οικοσύστημα των τεχνών. Το 1,57 δισεκατομμύριο λίρες που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση τον Ιούλιο δεν φτάνει για όλους, σύμφωνα με το βρετανικό συμβούλιο τεχνών. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα