80 χρoνια πριν… 4-9-1940

ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΗΣΗ: Συμφώνως προς επίσημον στατιστικήν δημοσιευθείσαν εν Βισσύ, από τις 19 μέχρι τις 25 Αυγούστου 75.000 Γάλλοι στρατιώται επέστρεψαν εις τας εστίας των. Επίσης, συνεχίζεται κανονικώς η παλιννόστησις των προσφύγων, παρά τας δυσχερείας τας οποίας παρουσιάζουν αι συγκοινωνίαι. Κατά την ιδίαν στατιστικήν, 305.000 πρόσφυγες ηδυνήθησαν να επανέλθουν εις τας πατρίδας των εις διάστημα μιας εβδομάδος.
 
ΣΠΟΡΑ: Το «Ινστιτούτον Χημείας και Γεωργίας» συνεχίζει τον αγώνα του διά την διάδοσιν της «γραμμικής» σποράς των σιτηρών. Εις χθεσινήν του ανακοίνωσιν σχετικήν με την απόδοσιν της καλλιεργείας

του σίτου αναφέρει τα εξής: «Η λήξασα καλλιεργητική περίοδος των δημητριακών απέδειξεν άπαξ έτι την καταπληκτικήν υπεροχήν του συστήματος της γραμμικής σποράς και της σκαλιστικής καλλιεργείας του σίτου έναντι της σποράς “στα πεταχτά” […]».
 
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Κατά τηλεγραφήματα εκ Σίμλας, ο Αγγλος αντιβασιλεύς των Ινδιών συνεκάλεσεν διά την 25ης Οκτωβρίου διάσκεψιν των αντιπροσώπων των πέραν του Σουέζ αγγλικών Κτήσεων προς συζήτησιν του ζητήματος των πολεμικών προμηθειών προς την Αγγλίαν.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα