Ζωοκλέφτες Θεσπρωτία: Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Ζωοκλέφτες Θεσπρωτία: Στη σύλληψη δύο Αλβανών, οι οποίοι φέρεται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που έκανε ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, προχώρησε η αστυνομία. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία, τα μεσάνυχτα στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της διεύθυνσης αστυνομίας Θεσπρωτίας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στον Αγιο Νικόλαο Φιλιατών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, των τμημάτων ασφαλείας και δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθώς και των Α΄ και Β΄ τμημάτων συνοριακής φύλαξης Φιλιατών, εντοπίστηκε ομάδα 5 ατόμων που κινούνταν πεζοί συνοδεύοντας δύο μουλάρια και επιχειρήθηκε ο έλεγχός τους. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ένας 46χρονος και ένας ανήλικος 16 ετών, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι δράστες, με τη χρήση όπλου, έβαλαν στον αέρα και τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή προς το αλβανικό έδαφος ενώ οι αστυνομικοί έρριψαν προειδοποιητικές βολές για εκφοβισμό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σημειώνεται ότι ο 46χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό στο χέρι. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο σημείο, τα δύο μουλάρια ήταν φορτωμένα με 4 σφαγμένα βοοειδή, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από στάβλο στον ‘Αγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τετράμηνο, με σκοπό της ζωοκλοπές από παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Πώς δρούσαν οι ζωοκλέφτεςΩς προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μας μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και αφαιρούσαν βοοειδή από στάβλους ή χωράφια, τα οποία στη συνέχεια τα μετέφεραν, ζωντανά ή θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση. Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης. εμπλέκονται σε τρεις ακόμα υποθέσεις ζωοκλοπής το 2019 και συγκεκριμένα το διάστημα, από 10 έως 29 Αυγούστου, πήραν από στάβλο τρία βοοειδή, από χορτολιβαδική έκταση στην Κώτσικα Φιλιατών,επίσης τρία ζώα, ενώ από 11 έως 12 Δεκεμβρίου, από το Κερασοχώρι Φιλιατών,έκλεψαν πέντε μοσχάρια.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, μία κυνηγετική καραμπίνα με δύο φυσίγγια, την οποία έφερε ο 46χρονος,τα 2 μουλάρια, την ποσότητα κρέατος,ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα τρεις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης. Το τελευταίο τετράμηνο διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών βοοειδών από παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές ομάδες αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Η έρευνα από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τροχαίο Μπράλος: Δυστύχημα με έναν νεκρό - Σκηνές φρίκης [pics]
- Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ πλησιάζουν την Τρίπολη - Διεθνής ανησυχία
- Καιρός: “Εκεί θα χιονίσει μέχρι την Πρωτοχρονιά” λέει ο Αρναούτογλου! video
- Πέθανε ο θρυλικός Ηλίας Ρωσίδης
- Συγκλονίζει η μάνα που πήδηξε με το παιδί της από το φλεγόμενο σπίτι στην Κέρκυρα
- Μπλακ άουτ εν πλω για το Superfast XI, έσβησαν όλες οι μηχανές
- Στην Κρήτη η σορός της Μαρίνας που σκοτώθηκε τα Χριστούγεννα, λίγο καιρό πριν παντρευτεί
- Bloomberg: «Αντάρτες» από τη Συρία στέλνει η Τουρκία κόντρα στον Χαφτάρ
- Δημόσιο: Ακριβαίνει με το νέο έτος η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης
- Προελαύνει ο Χαφτάρ προς την Τρίπολη – Δυνάμεις του ελέγχουν τον δρόμο του αεροδρομίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Ζωοκλέφτες Θεσπρωτία: Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα
- Κροκόδειλος σκότωσε γυναίκα: Δέχτηκε επίθεση ενώ έπλενε τα ρούχα της
- Επίθεση σκύλου σε παιδί – Πέλλα: Αδέσποτο όρμηξε σε οκτάχρονο αγόρι
- Λεωνίδας Ποζάνης πέθανε: Έφυγε από την ζωή ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη
- 8 Λέξεις Στέφανος Μιχαήλ: Οι σχέσεις του και οι χωρισμοί – «θάνατοι»
- Λιβύη Χαφτάρ: Οι δυνάμεις φτάνουν στην Τρίπολη
- Superfast XI βλάβη: Περιπέτεια για τους επιβάτες του πλοίου που υπέστη μπλακ άουτ
- Ζηνοβία κακοκαιρία: Οδηγίες από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
- «Superfast XI» βλάβη: Μπλακ άουτ στο πλοίο – 360 επιβάτες

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Ζωοκλέφτες Θεσπρωτία: Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα
- Λιβύη Χαφτάρ: Οι δυνάμεις φτάνουν στην Τρίπολη
- Superfast XI βλάβη: Περιπέτεια για τους επιβάτες του πλοίου που υπέστη μπλακ άουτ
- Επίθεση σκύλου σε παιδί – Πέλλα: Αδέσποτο όρμηξε σε οκτάχρονο αγόρι
- «Superfast XI» βλάβη: Μπλακ άουτ στο πλοίο – 360 επιβάτες
- Κροκόδειλος σκότωσε γυναίκα: Δέχτηκε επίθεση ενώ έπλενε τα ρούχα της
- Ζηνοβία κακοκαιρία: Οδηγίες από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
- Λεωνίδας Ποζάνης πέθανε: Έφυγε από την ζωή ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη
- 8 Λέξεις Στέφανος Μιχαήλ: Οι σχέσεις του και οι χωρισμοί – «θάνατοι»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ελαφρύ μεταφορικό όχημα της Squad Mobility για την πόλη έτοιμο το 2021
- Και επίσημα στη Μίλαν ο Ιμπραΐμοβιτς!
- Ο Σίσι συνομίλησε με Τραμπ και Κόντε – Ζήτησε περιορισμό των «παράνομων ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη
- Η δεκαετία που μας άλλαξε
- Αισιόδοξες σκηνές από τη χρονιά που φεύγει
- Διαιτητές: «Κύριε Χούμπελ, δεν είδαμε ίδια τόλμη με αυτούς που στοχοποιούν ανθρώπους»
- Κρήτη: Έκλεψαν τις μπάλες με τα άχυρα από φάτνη!