Ζωγράφου πυροβολισμοί: Άγρια καταδίωξη και μία σύλληψη

Ζωγράφου πυροβολισμοί: Σκηνές από αστυνομική ταινία ξετυλίχθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή του Ζωγράφου στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης αλλοδαπού σεσημασμένου για διαρρήξεις και κλοπές από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μάρτυρες, που εκείνη την ώρα έκαναν τον περίπατό τους κατά μήκος της Πανεπιστημιούπολης, είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς. Δεν είχε διευκρινισθεί έως τα μεσάνυχτα αν τους πυροβολισμούς έριξαν αστυνομικοί εκφοβιστικά για να ακινητοποιήσουν τον ύποπτο ή αν ο καταδιωκόμενος πυροβόλησε στον αέρα για να ανακόψει τους αστυνομικούς.

Εν τέλει ο ύποπτος συνελήφθη και μεταφέρθηκε για ανάκριση στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο στόχαστρο των αστυνομικών ήταν και άλλο άτομο, συνεργός του πρώτου ο οποίος κατάφερε να διαφύγει.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής του θα ακολουθήσει και επίσημη ενημέρωση και για τι ακριβώς συνέβη στους Ζωγράφου αλλά και για το ποιοι έριξαν τελικά τους πυροβολισμούς. Όλα πάντως δείχνουν ότι επρόκειτο για μια οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, υπηρεσία που εξιχνιάζει ληστείες και διαρρήξεις από οργανωμένες συμμορίες. Οι αστυνομικοί μπήκαν στα ίχνη των υπόπτων για παρόμοια αδικήματα και από παρακολούθηση εντόπισαν το διαμέρισμα όπου διέμεναν στου Ζωγράφου και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Έξω από την πολυκατοικία

Η επιχείρηση στήθηκε έξω από την πολυκατοικία. Όταν ο ύποπτος βγήκε οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν για να τον συλλάβουν. Εκείνος άρχισε να τρέχει και ξοπίσω του οι αστυνομικοί, ενώ οι πολίτες που έκαναν την βόλτα τους έβλεπαν σκηνές από αστυνομική ταινία. Εν τέλει εν μέσω πυροβολισμών αλλά χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, ο ύποπτος αλλοδαπός συνελήφθη, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην ασφάλεια. Ακολούθησε έφοδος στο διαμέρισμα καθώς υπήρχε η υπόνοια ότι μπορεί να κρυβόταν κι άλλος κακοποιός. Η έρευνα στο σπίτι συνεχιζόταν όλη τη νύχτα και τα αποτελέσματά τη αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα