Υψηλότερο των προσδοκιών το πλεόνασμα…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καλύτερη των προσδοκιών, η πορεία των δημοσιονομικών μας όπως δείχνει το κλείσιμο του επταμήνου.

Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης στο επτάμηνο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο στόχος βάσει του προγράμματος ήταν πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «η ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού συνεχίζεται. Οι δημοσιονομικοί στόχοι, με πολύ κόπο, με μεγάλη προσπάθεια,

με τεράστιες θυσίες, για 3η χρονιά, επιτυγχάνονται. Η επίτευξη αυτών των στόχων δείχνει ότι τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιούνται σε καλό επίπεδο. Η χώρα, σήμερα, μετά τα πολύ δύσκολα χρόνια, βρίσκεται σε θέση με σαφώς καλύτερες προσδοκίες».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, δύο είναι πλέον οι βασικές επιδιώξεις:

1. Η διασφάλιση των μέχρι σήμερα επιτευγμάτων και η προστασία των τεράστιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας.

2. Η μετατροπή της υπάρχουσας σταθεροποίησης της οικονομίας σε δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή, πάνω σε στέρεες βάσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,73 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,92 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 3,36 δισ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 2,282 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,55 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 800 εκατ. ευρώ. Προκύπτει, συνεπώς, υπέρβαση έναντι του επικαιροποιημένου φετινού στόχου περίπου κατά 1,5 δισ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Το άρθρο Υψηλότερο των προσδοκιών το πλεόνασμα… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα