Υπουργείο Υγείας: Προληπτικά μέτρα για τον Έμπολα

Τη λήψη προληπτικών μέτρων προκείμενου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού Έμπολα στην Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Υγείας, όπως αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, ποφασίστηκε να σταλούν 30 εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ σε πύλες εισόδου της χώρας μας ώστε να υπάρχει δυνατότητα ευκολότερου εντοπισμού τυχόν ύποπτων περιστατικών.

Παράλληλα, θα υπάρξει

συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες για να δηλώνονται οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες της Δυτικές Αφρικής (είτε με απευθείας πτήσεις είτε με τράνζιτ) και να υπάρχει η δυνατότητα καλύτερων και πιο στοχευμένων ελέγχων του επιβατικού κοινού.

Πάντως για την ώρα δεν κρίθηκε απαραίτητη η χρήση θερμικών καμερών στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό εμπύρετων ταξιδιωτών, ενώ αποφασίστηκαν επίσης η σύσταση αρμόδιας επιτροπής στο υπουργείο Υγείας για την παρακολούθηση του ζητήματος αλλά και η διενέργεια άσκησης ετοιμότητας στο μέλλον.

Τέλος, αποφασίστηκε η καλύτερη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα