Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Προκλήσεις και ειρωνείες από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με προκλήσεις εκ μέρους του κατηγορουμένου που φέρεται να είναι μέλος της μαφίας των φυλακών, και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη διεκόπη και πάλι για την 1η Μαρτίου μετά από αίτημα του κατηγορουμένου που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της μαφίας του Κορυδαλλού.

Από το πρωί είχαν τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην είσοδο των δικαστηρίων επιπλέον μηχανήματα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια.

Η αστυνομική παρουσία ήταν

ισχυρή και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Οι κατηγορούμενοι

Οι δυο εκ των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων για τη δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου, και συγκεκριμένα οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ιμπραχίμ Μπραχιμαί μετήχθησαν στο δικαστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φέρεται ως αρχηγικό μέλος της μαφίας των φυλακών που εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η οποία εμπλέκεται σε δολοφονίες, εκβιασμούς και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Λεκοτσάι φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, ενώ ο Μπραχιμάι ως φυσικός αυτουργός.

Μάλιστα, ο τελευταίος κατηγορείται και για τη στυγερή δολοφονία του Άλμπερτ Μπάκο στον Κορυδαλλό, επίσης κατηγορουμένου στην υπόθεση δολοφονίας του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

Στο δικαστήριο, ο Λεκοτσάι πήρε το λόγο και ζήτησε πενθήμερη διακοπή της δίκης. Οι αιτίες που προέβαλε ήταν αφενός το ότι ο συνήγορος του παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του και αφετέρου το ότι ο ίδιος – όπως είπε – συγκεντρώνει έγγραφα στοιχεία για την υπόθεση.

Τα ειρωνικά σχόλια των κατηγορουμένων

«Κυρία πρόεδρε, εχθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η κόζα νόστρα του Κορυδαλλού» είπε ο Λεκοτσάι απευθυνόμενος στο δικαστήριο με εμφανή ειρωνική διάθεση.

Οι ειρωνείες του κρατουμένου, όμως, δεν περιορίστηκαν εκεί.

«Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουμε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί μια μέρα… Μακάρι να τους προστατεύσουν, για να μην τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα…»

Πρόκειται για κρατούμενο που κατηγορούνταν για την υπόθεση, και ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού στα τέλη Ιανουαρίου.

Τελικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για την 1η Μαρτίου, προκειμένου να προλάβει να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο νέος συνήγορος του Λεκοτσάι.

Εκτός από τον Λεκοτσάι και τον Μπραχιμάι, υπάρχουν άλλοι δύο εν ζωή κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Εξ αυτών, ο ένας δεν μετήχθη σήμερα στα δικαστήρια επικαλούμενος ασθένεια, ενώ ο άλλος διαφεύγει της σύλληψης.

Το άρθρο Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Προκλήσεις και ειρωνείες από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα