Υπ.Οικ.: Ζήτησε οικονομικό απολογισμό των Δ.Ε.Κ.Ο. για το 2011

Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους, τον απολογισμό του 2011, καθώς και στοιχεία για τους μισθούς, τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών από τις Δ.Ε.Κ.Ο. Σύμφωνα με την αναλυτική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κου Γιώργου Μέργου, τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο υπουργείο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί μηνιαία στοιχεία απασχόλησης (προσλήψεις, αποχωρήσεις), τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων, ενημέρωση για τυχόν αποκλίσεις από

τον ετήσιο προϋπολογισμό, κατάλογο όλων των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας και τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια των Δ.Ε.Κ.Ο., ώστε να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους.

Στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών τους οι Δ.Ε.Κ.Ο. καλούνται επίσης να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, να περιορίσουν το κόστος παραγωγής, να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των οργανωτικών δομών με τη συγχώνευση και συστέγαση γραφείων, τμημάτων και διευθύνσεων με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και την μείωση των δαπανών λειτουργίας.

Παράλληλα, ζητείται από τις διοικήσεις να διαπραγματευθούν τη μείωση των ενοικίων των εγκαταστάσεων, καθώς και να επαναδιαπραγματευθούν τη μείωση των δαπανών που καταβάλλονται για τις προμήθειες πρώτων υλών, τις λοιπές αμοιβές και έξοδα τρίτων, καθώς και για επισκευές και συντηρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα