Υπόγειος εμφύλιος στην Νέα Δημοκρατία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Υπόγειες συγκρούσεις προκάλεσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος πλέον κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος για κακούργημα.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πάρει επίσημα θέση, με συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη να αναφέρουν πως «είναι πάγια θέση της ΝΔ

να μη σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης και να μην παρεμβαίνει στη λειτουργία της».

Πιέζουν οι καραμανλικοί

Η μη τοποθέτηση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχει προκαλέσει οργή στο στρατόπεδο των καραμανλικών, οι οποίοι με δηλώσεις τους προσπαθούν να πιέσουν τον πρόεδρο του κόμματος να πάρει σαφή θέση απέναντι στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, τον οποίο θεωρούν βασικό υπαίτιο για το φούσκωμα του ελλείμματος το 2009, προκειμένου να μετατοπιστούν οι ευθύνες για το πρώτο μνημόνιο στην διακυβέρνηση Καραμανλή.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο κύριος Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε “λάθος” το γεγονός ότι η ΝΔ δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων τόσο του νυν εκπροσώπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκου, όσο και του πρώην Ε. Αντώναρου.

Αντίθετος ο Σαμαράς

Το στρατόπεδο Σαμαρά, από την άλλη μεριά, φέρεται να υποστηρίζει πως τα στελέχη της ΝΔ δεν θα πρέπει να τοποθετούνται κατά του κ. Γεωργίου καθώς αυτό ενοχλεί τους εταίρους, υπόθεση που δεν φαίνεται να απέχει και πολύ από τη πραγματικότητα, καθώς, όπως δήλωσε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος στους Financial Times: «η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, δεν είναι μία ευχάριστη υπόθεση».

Η διαχείριση του ζητήματος Γεωργίου από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανάγεται σε μεγάλης σημασίας, καθώς πέραν του γεγονότος ότι θα διαμορφώσει εν μέρει τους συσχετισμούς για το προσεχές διάστημα, κατά το οποίο, όπως όλα δείχνουν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να ζητάει εκλογές, θα είναι ενδεικτική της θέσης της ηγεσίας της ΝΔ, ως προς τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο.

Save

Το άρθρο Υπόγειος εμφύλιος στην Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα