Υποχώρησε η ύφεση του ΑΕΠ στο 3,8%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε στο β’ τρίμηνο του έτους, κατά 3,8%, έναντι 4,6% που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Το αποτέλεσμα αποδίδεται χάρη στα μεγαλύτερα οφέλη που προέκυψαν από τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, οι επιδόσεις των κλάδων παροχής καταλύματος και εστίασης και άλλων υπηρεσιών ήταν πιο ισχυρές από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο στόχος για συρρίκνωση της τάξης του 4,2% σε ολόκληρο

το έτος μοιάζει πλέον εφικτός, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν περιληφθεί οι θετικές επιπτώσεις ολόκληρης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ήταν μικρότερη από ότι τα προηγούμενα τρίμηνα και διαμορφώθηκε στο 6,3%. Στο 11% ανήλθε η μείωση των επενδύσεων, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% και οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 11,8%.

Την ίδια ώρα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά 75,7%, υποχωρώντας σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα