ΥΠΕΞ: Οι Αλβανοί φέρονται όπως οι τζιχαντιστές

Την έντονη αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η προκλητική ενέργεια των αλβανικών αρχών να κατεδαφίσουν σήμερα νωρίς τα ξημερώματα τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες Χειμάρας, στην βόρειο Ήπειρο. Στο θέμα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος τόνισε στη δήλωσή του:

«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα,

την Αλβανία. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».

Όπως είπε ο κ. Κούτρας η Ελλάδα θα προχωρήσει σε κινήσεις για το θέμα προς τη Διεθνή Κοινότητα, κινήσεις για τις οποίες θα υπάρξει άμεση ενημέρωση της κοινής γνώμης από το υπουργείο Εξωτερικών.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ της ελληνικής και της αλβανικής κυβέρνησης, ενώ ήταν από αυτά που συζήτησε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας. Η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη τόσο για το γκρέμισμα του Ναού, όσο και για τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτήρισε ως μάντρα το χώρο της Εκκλησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα