Υπεραμύνεται της αυτοχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων ο Λοβέρδος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παρά την αρχική κριτική που ασκήθηκε περί ιδιωτικοποίησης της έρευνας των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος υπεραμύνθηκε της απόφασης για αυτοχρηματοδότηση, τονίζοντας, πως «πρέπει να έχουμε επίγνωση μέχρι πού μπορεί να βοηθήσει ο κρατικός κορβανάς.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος

κλήθηκε στο Βήμα ΦΜ να απαντήσει στην άποψη ότι «στο εξής ο ιδιωτικός τομέας θα χρηματοδοτεί έρευνες για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων», απάντησε ότι κατανοεί αυτή την αγωνία, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει «με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού ότι δεν είναι όλες οι έρευνες για την αγορά, ένα μέρος μένει στα Ιδρύματα για την ίδια την επιστήμη».

«Αυτοχρηματοδότηση όπου μπορούμε. Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι ο κρατικός κορβανάς δεν μπορεί να βοηθά πάντα. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν θα υπάρχουν περισσότερα χρήματα», επισήμανε ο υπουργός, κλείνοντας μάλιστα την πόρτα σε όσους επιθυμούν την ίδρυση νέων Τμημάτων.

Εξάλλου, για τις μεταγραφές αναγνώρισε ότι «είναι το δυσκολότερο θέμα», ξεκαθαρίζοντας ότι «υπήρχε νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή», τον οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει.

Το άρθρο Υπεραμύνεται της αυτοχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων ο Λοβέρδος εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα