Υπέρ της νομιμοποίηση της μαριχουάνας το 51% των Αμερικανών

Τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας επιθυμεί η πλειονότητα των αμερικανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κινίπιακ, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, υπέρ της νομιμοποίησης τάσσεται το 51%, έναντι 44% κατά.

Τον περασμένο μήνα, μετά από σχετική ψηφοφορία, οι πολίτες των Πολιτειών του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον ενέκριναν την χρήση

της μαριχουάνας για αναψυχή, με αποτέλεσμα να γίνουν οι πρώτες πολιτείες στη χώρα που την υιοθετούν παρόλο που η χρήση του ναρκωτικού παραμένει παράνομη βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

«Με τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους να είναι νόμιμη σε περίπου 20 πολιτείες, και με την Ουάσινγκτον και το Κολοράντο να ψηφίζουν φέτος το Νοέμβριο για να νομιμοποιήσουν τη χρήση του ναρκωτικού για λόγους αναψυχής, οι αμερικανοί ψηφοφόροι φαίνεται πως έχουν μια πιο ευνοϊκή γνώμη γι' αυτό το ναρκωτικό που άλλοτε έτρεμαν», δήλωσε ο Πίτερ Μπράουν, ειδικός του Κινίπιακ στις δημοσκοπήσεις.

Το 59% των ανδρών υποστηρίζει τη νομιμοποίηση έναντι 36%, ενώ οι γυναίκες είναι αντίθετες με ποσοστό 52% έναντι 44%. Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων κάτω των 29 ετών υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση, ενώ η πλειονότητα των ψηφοφόρων άνω των 65 ετών τάσσεται εναντίον.

«Εντούτοις φαίνεται πιθανό ότι, δεδομένης της μεγαλύτερης από 2 προς 1 πλειοψηφίας μεταξύ των νεώτερων ψηφοφόρων, η νομιμοποίηση είναι απλώς θέμα χρόνου», δήλωσε ο Μπράουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα