Υδροπονική κάνναβη: Συλλήψεις για μεταφορά ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη

Υδροπονική κάνναβη: Κάποιοι ελάχιστοι, έμεναν σπίτι τον καιρό του κορονοϊού, αλλά όχι για να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν τους γύρω τους. Αλλά, για να καλλιεργήσουν, σε κλειστούς χώρους με λάμπες και εξαεριστήρες, κάνναβη!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, μετά από σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν τον ύποπτο για την υδροπονική καλλιέργεια στη Θεσσαλονίκη και τον συνέλαβαν

αρχικά για κατοχή ποσότητας κάνναβης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι του, αλλά και σε αποθηκευτικό χώρο, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ««Minnie », εντοπίστηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραγωγής κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

Δέκα επτά δενδρύλλια κάνναβης (ύψους 1,10 έως 2 μέτρα, 1.575 γραμμάρια κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης (λαμπτήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές ρεύματος, χρονοδιακόπτες κ.α.).

Στην Αλεξανδρούπολη  μετά από  έρευνες και  αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δραστηριοποίηση πέντε ημεδαπών στη μεταφορά ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στην πόλη και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να κινούνται στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, προερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη, με το ένα όχημα να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο δεύτερο, με το οποίο μετέφεραν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σε έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στο δεύτερο όχημα, βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη, στο χώρο του κινητήρα, μία  νάιλον συσκευασία που περιείχε δέκα συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 1.395 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Ένα γυάλινο βάζο με φυτικά αποσπάσματα κλώνων κάνναβης, βάρους 415 γραμμαρίων, μία  νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,9 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 2,2 γραμμαρίων, 20 ναρκωτικά, το χρηματικό ποσό των 577 ευρώ  και 6 κινητά τηλέφωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υδροπονική, Συλλήψεις, Αλεξανδρούπολη,ydroponiki, syllipseis, alexandroupoli