Ξέσπασμα της «σημαίας» του Άρη!

Μπορεί να απέχει από την πρώτη γραμμή στα κοινά του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, όμως η άποψη ενός εκ των ζωντανών θρύλων του Άρη, Ντίνου Κούη πάντα έχει την δική της βαρύτητα. Ιδίως όταν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη διανύει μία από τις δυσκολότερες χρονιές της σύγχρονης ιστορίας του σε αγωνιστικά και μη επίπεδα.

Του Νίκου Οικονόμου

Η άλλοτε σημαία του Άρη κι επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας μίλησε στο PRESSARIS για το προαίσθημα που είχε από την αρχή της χρονιάς για το τι θα επακολουθούσε αλλά και το ποιο θα πρέπει να είναι το

άμεσο μέλλον του συλλόγου.

Κύριε Κούη, με εμφανίσεις ανάλογες των τελευταίων αγωνιστικών μπορεί ο Άρης να σώσει την παρτίδα έστω και στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος;

«Από την στιγμή που φτάσαμε σε αυτό το σημείο όλα πλέον εξαρτώνται από τους παίκτες και το πως θα διαχειριστούν το άγχος και την πίεση. Σίγουρα η ομάδα δεν είναι αυτή που θέλουμε να είναι. Αυτοί είναι που πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν και αξίζουν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία».

Πιστεύετε ότι το ντεφορμάρισμα αρκετών βαρυσήμαντων ποδοσφαιριστών της ομάδας (π.χ. Τάτος, Αγκάνθο και Πουλίδο) έχει στοιχίσει στον φετινό Άρη;

«Η ομάδα δεν αποτελείται μόνο από τους Τάτο και Αγκάνθο. Σίγουροι από αυτούς που είναι και πιο έμπειροι και ποιοτικά ανώτεροι περιμένεις το κάτι παραπάνω. Δεν γίνεται όμως να ζητάμε μόνο από τους δύο να τραβήξουν το… κουπί. Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια τόσο από την πλευρά των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ όσο και από την πλευρά της διοίκησης. Μόνο με οργανωμένες προσπάθειες μπορεί να επιτευχθεί η παραμονή».

Πολλοί μίλησαν για έλλειψη πάθους στο παιχνίδι με την Βέροια. Ποια είναι η άποψη σας;

«Δεν μπορείς να υποστηρίξεις ότι έλειπε το πάθος. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και η επιθυμητή, όμως τα παιδιά εμφανίσθηκαν μεταμορφωμένα στο δεύτερο μέρος. Εκεί έδειξαν πραγματικό πάθος και ζήλο. Παρότι προσπάθησαν ο μη καταλογισμός του πέναλτι τους στέρησε τη νίκη που θα ήταν λυτρωτική και δεν θα τους έφερνε σε τόσο δυσχερή θέση».

Για το παιχνίδι-τελικό που ακολουθεί με τον Πλατανιά. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Άρη;

«Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες τίποτα δεν είναι δεδομένο. Θα είναι πολύ καλό για την ομάδα να μην χάσει βαθμούς στα Χανιά. Έστω μία ισοπαλία. Η ομάδα φέτος είναι απρόβλεπτη. Δεν έχει σταθερή πορεία παρότι τελευταία έχει υπάρξει αισθητή βελτίωση. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού με τον Πλατανιά από τώρα. Χρειάζεται υπομονή. Την Κυριακή θα γνωρίζουμε».

Ο Ντίνος Κούης απέχει ενεργά από τον Άρη. Πως βλέπει, όμως, τον σύλλογο από απόσταση και ειδικά φέτος;

«Mε στεναχωρεί πολύ η αντιμετώπιση που έχουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αυτοί είναι και το ξέραμε από την αρχή της χρονιάς. Χρειάζονται στήριξη για να μπορέσει ο σύλλογος να έχει μέλλον. Δεν κερδίζει κανείς τίποτα με το να τους κατηγορεί. Δίνουν ότι μπορούν. Αυτό φαίνεται και αυτό δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο».

Το περσινό πάθημα δεν έγινε τελικώς μάθημα. Το περιμένατε;

«Ναι το περίμενα. Από τις πρώτες αγωνιστικές διαπίστωσα ότι ο Άρης θα κινδυνέψει και φέτος. Δεν υπάρχει σχεδιασμός στον Άρη. Και χωρίς σχεδιασμό ήμουν σχεδόν βέβαιος για το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται τώρα η ομάδα. Το αιώνιο πρόβλημα του Άρη ήταν ο σχεδιασμός. Ακόμα και στα δικά μου τα χρόνια, πόσο μάλλον την τελευταία δεκαετία. Έρχονται κάθε χρόνο 20 και πλέον νέοι ποδοσφαιριστές. Μένουν δυο-τρεις για την επόμενη χρονιά και ξανά τα ίδια μετά. Δεν γίνεται έτσι ο σωστός ποδοσφαιρικός σχεδιασμός. Τι κατέστρεψε τον Άρη; Oι επιλογές των προπονητών του. Μέτριοι αξίας ποδοσφαιριστές «χρυσοπληρώνονταν» τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα και ομάδα με μέλλον να μην υπάρχει αλλά και να χρεώνεται με υπέρογκα ποσά ο σύλλογος. Πως λοιπόν αν μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο; Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα του συλλόγου. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να ξαναγίνουν!».

Ο Ντίνος Κούης θα σταθεί στο πλευρό του Άρη αν του ζητηθεί από την εκάστοτε διοίκηση;

«Φυσικά! Αν υπάρξει κάτι σοβαρό με πλάνο για περισσότερα από δύο και τρία χρόνια, θα είμαι με όλη μου την ψυχή εκεί για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τον Άρη και αυτού πρέπει να πλησιάσουμε. Είμαι θετικός. Δεν θέλω όμως να «καώ». Θέλω να ενισχύσω μία αξιόλογη και με μέλλον προσπάθεια για το καλό του συλλόγου».

πηγη:pressaris

Keywords
Τυχαία Θέματα