Ξεπέρασε το όριο ταχύτητας και έφαγε πρόστιμο 54.024 ευρώ

Ξεπέρασε το όριο ταχύτητας και τώρα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 54.024 ευρώ. Ο λόγος για έναν Φιλανδό, τον Ρέιμα Κουίσλα, ο οποίος συνελήφθη στο τέλος του προηγούμενου μήνα να ξεπερνά το όριο ταχύτητας κατά 23 χιλιόμετρα, τρέχοντας με το αυτοκίνητό του με 103 χλμ/ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 80 χιλιόμετρα.

Στη Φιλανδία, που έχει ένα προηγμένο σύστημα αντιμετώπισης των τροχαίων παραβάσεων, ισχύει ο υπολογισμός του προστίμου με βάση την οικονομική δυνατότητα του παραβάτη, δηλαδή με βάση το

ετήσιο εισόδημά του, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα ο Κουίσλα να κληθεί να πληρώσει 54.024 ευρώ, έχοντας εισόδημα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή όμως οι πλούσιοι είναι αυτοί που πονάνε περισσότερο όταν θίγεται η τσέπη τους, ο Κουίσλα έκανε το ανάλογο post στο Facebook

«Είναι αδύνατον να ζήσεις στην Φινλανδία αν ανήκεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως αυτή των ανθρώπων με υψηλά εισοδήματα και πλούτο. Σκέφτομαι να εγκαταλείψω τη χώρα».

Το ρεκόρ πάντως σε πρόστιμο δεν το έσπασε ο Κουίσλα καθώς αυτό το κατέχει για οδική παράβαση με 116.000 ευρώ ένα στέλεχος της Νοκια το 2002, το οποίο είχε ξεπεράσει κατά 25 χλμ./ώρα το όριο ταχύτητας, τρέχοντας με την καινούρια του Harley Davidson με 75 χλμ./ώρα, σε ζώνη με ανώτατο όριο τα 50 χλμ./ώρα.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα