Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στο Δ. Αθηναίων

Εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Παρών ο δήμαρχος της πόλης που στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων πως:  

«η βία κατά των γυναικών συνδέεται με τη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τη μετανάστευση, και αντανακλά μακροχρόνια και φλέγοντα προβλήματα φύλου».

Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση σημείωσε: «μπορεί να ασκήσει μια υπεύθυνη, κοινωνική πολιτική, και ο Δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος, μέσα από τις Συμπληγάδες της κρίσης

και της συνεπακόλουθης σταθερής μείωσης των διαθέσιμων πόρων, να κάνει πράξη τις πρωτοβουλίες του για ενεργητική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Η στήριξη των γυναικών, που πέφτουν θύματα ενδο­οικογενειακής βίας, αποτέλεσε άμεση προτεραιότητά μας».

Ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες: «εγκρίθηκε το αρμόδιο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. για τη δημιουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας - σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης – αναζητήθηκε και βρέθηκε η κατάλληλη κτιριακή υποδομή, που μπορεί να στεγάσει τουλάχιστον 20 γυναίκες, θύματα βίας, και τα παιδιά τους.

Στις κακοποιημένες γυναίκες θα προσφέρεται ψυχολογική και  κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων, θα παρέχει, στον Ξενώνα Φιλοξενίας, δωρεάν διατροφή από το Δημοτικό Βρεφοκομείο, φύλαξη από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά και επιπλέον συμβουλευτική,  κοινωνική και νομική υποστήριξη από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας Φύλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα