Ξεναγήσεις στο έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σας προσκαλούν στις ξεναγήσεις στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού – Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου».

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 12 το μεσημέρι και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει από κοντά το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Ζογγολόπουλου (1903-2004) μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.

Ο Έλληνας γλύπτης πίστευε ακράδαντα ότι τα γλυπτά δεν

πρέπει να βρίσκονται μόνο στα μουσεία, αλλά κυρίως στους δημόσιους υπαίθριους χώρους επειδή η τέχνη πρέπει να είναι προσιτή σε όλους. Υπηρετώντας το όραμα του Γ. Ζογγολόπουλου μέσα από τις ξεναγήσεις αυτές θα μπορεί κανείς να γνωρίσει σημαντικούς σταθμούς στη ζωή και το έργο του σημαντικού Έλληνα γλύπτη.

Τα έργα της Γλυπτοθήκης είναι εμβληματικά και αναγνωρίσιμα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου από διαφορετικές χρονικές περιόδους δημιουργίας και αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το έργο του για ενήλικες και παιδιά! Επιπλέον, το πράσινο της Υπαίθριας Γλυπτοθήκης εμπλουτίζει τη θέαση των έργων και χαρίζει στον επισκέπτη μία σύνθετη εμπειρία αισθήσεων που σας προκαλεί να ανακαλύψετε!

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 12 το μεσημέρι και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η Γλυπτοθήκη βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και είναι επισκέψιμη όλη την ημέρα.

Πληροφορίες: Ο.Κ.Α.Π.Α. – Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού : Τηλ 210 6834550

Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου : Τηλ 210-6712210 & www.zongolopoulos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα