Ξεκινούν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει από σήμερα (4/4) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμικές» συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία υποστήριξης βασικών λειτουργιών και την ύπαρξη ελλείψεων σε υλικά, τρόφιμα, φάρμακα.

Παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, συνεχίζεται η απεργία

διαρκείας των οδηγών, φυλάκων-νυχτοφυλάκων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες. Πιο συγκεκριμένα σήμερα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 8.00 πμ - 11.00 πμ στα νοσοκομεία, την Τετάρτη 9 Απριλίου, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, με προσυγκέντρωση στις 10.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 11 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί πεντάωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με συγκεντρώσεις για το λεκανοπέδιο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.00 το μεσημέρι και για την περιφέρεια έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η ΠΟΕΔΗΝ από τις 28 Απριλίου ξεκινά 15ήμερο δράσεων για την Υγεία που θα κορυφωθεί με νέα 24ωρη γενική υγειονομική απεργία σε στην οργάνωση της οποίας θα συμμετάσχουν και οι άλλες Ομοσπονδίες της υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα