Ξεκινούν εκ νέου στις 22-23 Απριλίου οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διαπραγματεύσεις για μία οριστική συμφωνία σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα επαναληφθούν «στις 22 και 23 Απριλίου στη Βιέννη.

«Οι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν «θα συνεχίσουν να εργάζονται για μία πλήρη συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βασισμένες στη συμφωνία-πλαίσιο, η οποία επιτεύχθηκε στις 2 Απριλίου στη Λωζάνη της Ελβετίας», ανέφερε σε ανακοίνωση η διπλωματική υπηρεσία της Ε.Ε..

Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών με μία

διμερή συνάντηση ανάμεσα στην επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ε.Ε. Χέλγκα Σμιτ και στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγκτσί, τους οποίους θα συναντήσουν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των άλλων μεγάλων δυνάμεων (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία).

Η συμφωνία-πλαίσιο, η οποία επιτεύχθηκε στις 2 Απριλίου στην Ελβετία έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, προβλέπει πως το Ιράν και οι 5+1 θα διευθετήσουν τις περίπλοκες τεχνικές και νομικές λεπτομέρειες με προοπτική τη σύναψη μίας οριστικής συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν μέχρι το τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα