Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (live)

Ξεκίνησε πριν από λίγο στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η οποία τη θεωρεί ως το πρώτο από τα «όπλα» της αντεπίθεσης που θα ξεκινήσει στην κόντρα της με την αντιπολίτευση και με το βλέμμα ακόμα πιο μακροπρόθεσμα, στις εκλογές που θα γίνουν είτε με αφορμή την προεδρική εκλογή, είτε το 2016. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα της Παρασκευής με την ονομαστική ψηφοφορία

για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία, θεωρείται από τους κυβερνητικούς παράγοντες μια πολύ δυνατή μάχη, από την οποία θα κριθούν και οι πολιτικές εντυπώσεις στην πορεία προς την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου του 2015.

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, αλλά και στα δύο κόμματα που τη στηρίζουν, θεωρούν αυτή την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ως μια καλή ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο, όπως λένε θέλουν να «αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό», αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις του, ενώ θα υπάρξει και σφοδρή επίθεση στον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ελπίζουν ότι το κλίμα θα αλλάξει, αρχής γενομένης από τη συγκεκριμένη συζήτηση, όπου η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντεπιτεθεί.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δικά του «όπλα» στην τριήμερη αυτή μάχη και πρόκειται όπως λέγεται από την Κουμουνδούρου να τα ρίξει όλα εναντίον της κυβέρνησης, την οποία καταγγέλλει ως κυβέρνηση μειοψηφίας στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αποτελεί ένα από τα τελευταία παιχνίδια μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αντιπαράθεση θα παίξει και η στάση που θα κρατήσουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης περισσότερο και όχι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενώ θα «τεσταριστεί» και η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών ενόψει προεδρικής εκλογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα