Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης 6.500 πρoσφύγων από το Καλαί(photos-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αναχώρησαν τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες από τη «ζούγκλα» του Καλαί με προορισμό 451 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη Γαλλία, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αίτησης ασύλου. Η χθεσινή νύχτα πάντως σημαδεύτηκε και πάλι από συμπλοκές και επεισόδια στο Καλαί με τους πρόσφυγες να πετούν πέτρες και να ανάβουν φωτιές και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με ρίψη δακρυγόνων. Αυτή την ώρα εκατοντάδες

πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν με έκδηλη αγωνία τις εξελίξεις σε μικρή απόσταση από δεκάδες αστυνομικούς και ολιγάριθμα σταθμευμένα λεωφορεία.

Τα πρώτα λεωφορεία αναχώρησαν μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι ουρές όσων περίμεναν για καταγραφή είχαν ήδη διογκωθεί.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τον αγγλικό τύπο η διαδικασία κινδυνεύει να σταματήσει επειδή δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα λεωφορεία!

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όσοι μένουν στον καταυλισμό θα προσέρχονται αυτοβούλως να δώσουν τα στοιχεία τους σε ένα τεράστιο υπόστεγο όπου θα τους χωρίσουν σε οικογένειες, ενήλικες, ασυνόδευτους ανηλίκους και ευάλωτα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων: ηλικιωμένοι και ανύπαντρες γυναίκες.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε ένα δίκτυο 451 κέντρων υποδοχής σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και -εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει- θα αποφασίσουν εάν θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Les premiers bus quittent Calais #calaisjungle pic.twitter.com/lpLA8rkthx

— Marc Bettinelli (@MarcBettinelli) October 24, 2016

Το άρθρο Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης 6.500 πρoσφύγων από το Καλαί(photos-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα