Ξεκίνημα της «περιπέτειας» στους ομίλους του Europa League για ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης

Το «ταξίδι» τους στους ομίλους του Europa League ξεκινούν την Πέμπτη 17 του μηνός ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία πλέον είναι οικονομικά αναβαθμισμένη, γεγονός που δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν για διάκριση.

Ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε

απ’ευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς τερμάτισε δεύτερος στα πλέι οφ και πήρε τη θέση που η χώρα μας είχε για απευθείας πρόκριση στους ομίλους. Αυτή η συμμετοχή είναι η δεύτερη για τον Αστέρα, ο οποίος έχει παίξει συνολικά 18 παιχνίδια στις 4 συμμετοχές του στα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας 4 νίκες, 9 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Η κλήρωση τον έφερε την ομάδα της Πελοποννήσου στον 11ο όμιλο μαζί με την Σπάρτα Πράγας από την Τσεχία, τον ΑΠΟΕΛ, και την γερμανική Σάλκε.

Οι Αρκάδες θα ξεκινήσουν την φετινή τους «περιπέτεια» ως γηπεδούχοι, καθώς θα υποδεχθούν στην Τρίπολη, την Σπάρτα Πράγας, σε έναν αγώνα που θα ξεκινήσει στις 22:05 και στον οποίο ο Στάικος Βεργέτης και οι παίκτες του θέλουν να κάνουν έλα καλό ξεκίνημα για να βάλουν γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση, την οποία ο Αστέρας μπορεί σίγουρα να διεκδικήσει.

Ο ΠΑΟΚ

Αντίθετα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ νωρίς τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς στις 16 Ιουλίου έδωσε τον πρώτο του αγώνα απέναντι στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ενώ για να φτάσει στους ομίλους απέκλεισε, εκτός από την κροατική ομάδα (1-2 και 6-0), την Σλοβάκικη Σπάρτακ Τρνάβα (1-0 και 1-1) και την Μπρόντμπι από την Δανία με νίκη 5-0 στην Τούμπα και ισοπαλλία 1-1 στην Κοπεγχάγη.

Ο ΠΑΟΚ σε 34 συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει συνολικά παίξει σε 146 αγώνες, έχοντας 54 νίκες, 44 ισοπαλίες και 48 ήττες.

Ο «δικέφαλος» κληρώθηκε στον 3ο όμιλο του Europa League με αντιπάλους την γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ, την ρωσική Κράσνονταρ και την Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία απέκλεισε τα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων μακριά από τη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα από το μακρινό Αζερμπαϊτζάν και το Μπακού, όπου θα αντιμετωπίσουν την Καμπάλα σε ένα ματς το οποίο θα αρχίσει στις 20:00.

Το πλήρες πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Europa League, έχει ως εξής:

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

Ώρα Έναρξης: 20:00

Φενέρμπαχτσε-Μόλντε

Άγιαξ-Σέλτικ

Μπορντώ-Λίβερπουλ

Σιόν-Ρούμπιν Καζάν

Καμπάλα-ΠΑΟΚ (OTE Sport 2)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Κράσνονταρ

Μίντιλαντ-Λέγκια Βαρσοβίας

Νάπολι-Μπριζ

Ραπίντ Βιέννης-Βιγιαρεάλ

Βικτόρια Πλζεν-Ντιναμό Μινσκ

Σλόβαν Λίμπερετς-Μπράγκα

Γκρόνιγκεν-Μαρσέιγ
Ώρα Έναρξης: 22:05

Σεντ Ετιέν-Ρόζενμποργκ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Λοκομοτίβ Μόσχας

Σκεντέρμπεου-Μπεσίκτας

Φιορεντίνα-Βασιλεία

Λέχ Πόζναν-Μπελενένσες

Άντερλεχτ-Μονακό

Τότεναμ-Καραμπάχ

ΑΠΟΕΛ-Σάλκε

Αστέρας Τρίπολης-Σπάρτα Πράγας (OTE Sport 2)

Παρτιζάν-Άλκμααρ

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Άουγκσμπουργκ

Keywords
Τυχαία Θέματα