Ξαναβγήκαν στους δρόμους το Σάββατο οι Ισπανοί


Χιλιάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν εχθές (Σάββατο) στο κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, καταγγέλλοντας τις περικοπές που ενέκρινε το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για τον πιο αυστηρό προϋπολογισμό στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας που προβλέπει συνολικές περικοπές ύψους 65 δις. ευρώ για την επόμενη διετία. Ενώ, η ανεργία φθάνει το 25%, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.  «Παραιτηθείτε» και «Δημοκρατία» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Αυτοί δεν μας εκπροσωπούν»

ζητώντας την παραίτησή της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι.
Οι δρόμοι στην γύρω περιοχή είχαν κλείσει με την Αστυνομία να έχει στήσει φράχτες εμποδίζοντας την πρόσβαση. Το κτίριο του κοινοβουλίου ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Καθώς, την περασμένη Τρίτη χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το Κοινοβούλιο όπου σημειώθηκαν επεισόδια. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες αλλά και οι συλληφθέντες οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται.
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά από την πλατεία Neptune της Μαδρίτης, όταν σύμφωνα με Γάλλους δημοσιογράφους, η κυβέρνηση του Ραχόι απαγόρευσε τη ζωντανή αναμετάδοση και απομάκρυνε  τους δημοσιογράφους από την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα