Ξανανοίγει η υπόθεση εξαφάνισης 502 παιδιών Ρομά από το «Αγία Βαρβάρα»

Νέα στοιχεία από πολίτες ή φορείς περιμένουν οι δικαστικές αρχές, προκειμένου να ξανανοίξουν το φάκελο της εξαφάνισης 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το κρατικό ίδρυμα Αγία Βαρβάρα.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για διεξοδική ενημέρωση επί της υπόθεσης που υπέβαλε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το θέμα επανέφερε στα φώτα της δημοσιότητας

με ερώτησή της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Στην ερώτηση, ο κ. Αθανασίου απάντησε ότι έχει ζητήσει να «ενημερωθεί διεξοδικά για αυτό το ιδιαιτέρως ευαίσθητο, ζήτημα» και «ήδη, ζήτησε να πληροφορηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αν για το ζήτημα έχει κινηθεί οποιαδήποτε ποινική διαδικασία και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι σύντομα θα πληροφορηθεί τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς και σε συνεννόηση με τους συναδέλφους του, υπουργούς Εξωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.

Υπενθυμίζεται, πως για την υπόθεση αυτή είχε διαταχθεί το 2004 ποινική προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτής δεν προέκυψαν στοιχεία διάπραξης αξιοποίνων πράξεων με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο το 2005 μετά και από τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Εφετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα