Βρούτσης: 160 εκ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς

Στα 160 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το συνολικό κονδύλι του υπουργείου Εργασίας για τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης, Βρούτσης, με τον αριθμό των ωφελούμενων παιδιών να φτάνει τα 68.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «η χρηματοδότηση αυτή οφείλεται σε μία σειρά αρκετά σκληρών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εξασφαλιστούν πόροι από το ΕΣΠΑ, ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων παραμένει ο

ίδιος με πέρυσι, δηλαδή περίπου 68.000 παιδιά».

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι «ολοκληρώσαμε με επιτυχία μια δύσκολη και με ασφυκτικές προθεσμίες διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διασφαλίζοντας την άμεση και εμπροσθοβαρή υλοποίηση δράσεων στήριξης της απασχόλησης».

«Έτσι, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε με πόρους του νέου ΕΣΠΑ τη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, αλλά και την εξυπηρέτηση του ίδιου ακριβώς με πέρυσι αριθμού παιδιών σε όλες τις κατηγορίες δομών φύλαξης, δηλαδή βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και αντίστοιχα κέντρα για παιδιά με αναπηρία. Και φέτος, η διαδικασία επιλογής θα γίνει με διαφανή και αξιόπιστο τρόπο, στη βάση εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

The post Βρούτσης: 160 εκ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα