Βρετανία – χιονοθύελλα: Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία, χάος στα αεροδρόμια

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη Βρετανία και ειδικότερα το Μάντσεστερ, με το αεροδρόμιο της πόλης κλείνει για πάνω από 2 ώρες και τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για περαιτέρω χιονόπτωση και πάγο. Οι αρχές του αεροδρομίου του Μάντσεστερ έκαναν γνωστό ότι γύρω στις 6:20 π.μ. (08:20 ώρα Ελλάδας) οι διάδρομοι ήταν κλειστοί πριν ενημερώσουν δυόμιση ώρες αργότερα ότι η λειτουργία τους είχε αποκατασταθεί. Παράλληλα, κάλεσαν τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για τις πτήσεις τους. Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε περαιτέρω προβλήματα λόγω πάγου

και χιονιού σε τμήματα της Βόρειας Ιρλανδίας, της Ουαλίας, της βορειοδυτικής Αγγλίας και της νοτιοδυτικής Σκωτίας.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες για να ειδοποιήσει τους πολίτες ότι κάποιοι δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές μπορεί να επηρεαστούν. Η βρετανική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας (UKHSA) εξέδωσε «Προειδοποίηση Χαμηλών Θερμοκρασιών Επιπέδου 3» προειδοποιώντας ότι το κύμα ψύχους μπορεί να διαταράξει τις υπηρεσίες και να «αυξήσει τους κινδύνους υγείας για τους ευπαθείς ασθενείς».

It's looking good at Manchester Airport pic.twitter.com/3q4XCygGdn

— dec (@decmo_) January 19, 2023

Πόσο θα διαρκέσει το πολικό «κύμα»

Ο υδράργυρος έπεσε χθες στους -9 βαθμούς Κελσίου και οι μετεωρολόγοι λένε ότι θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει το μηδέν στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία σήμερα το πρωί. Η «λευκή» κακοκαιρία έχει διαταράξει τους δρόμους, τους σιδηροδρόμους και τους αεροδιαδρόμους της Βρετανίας, με το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ να ανακοινώνει ότι κλείνει προσωρινά. Οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις και δρομολογούνται εκ νέου μέσω του αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ και του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου. Ο μετεωρολόγος Alex Deakin δήλωσε ότι υπάρχει «μια σταδιακή αλλαγή σε ελαφρώς ηπιότερο καιρό καθώς πλησιάζουμε προς το Σαββατοκύριακο, αλλά προς το παρόν ο κρύος καιρός παραμένει με χιονοπτώσεις και τον κίνδυνο πάγου μέχρι την Πέμπτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα