Βραζιλία κορονοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Βραζιλία κορονοϊός: Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε ότι την Κυριακή 12 Ιουλίου κατέγραψε άλλους 733 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 20.286 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι τους 72.833 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 1,9 εκατ. ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Τα νούμερα που

ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές, που ήδη φαίνονται μεγάλα, θεωρούνται από μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας υποτιμημένα σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία. Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,1% φέτος, επικαλούμενη εκτιμήσεις τραπεζών και οικονομολόγων που συγκεντρώνει σε εβδομαδιαία βάση.

Βραζιλία κορονοϊός: Η πορεία της οικονομίας

Η εκτίμηση είναι ελαφρά βελτιωμένη (η προηγούμενη προέβλεπε ύφεση 6,5%), ωστόσο βασίζεται στην προσδοκία τραπεζών και οικονομολόγων ότι οι επιδόσεις της βραζιλιάνικης οικονομίας θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο. Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Βραζιλίας το 2021 παρέμεινε αμετάβλητη, στο 3,5%.

Δείτει ακόμηΜήνυμα Μακρόν σε Ευρώπη: “Μην αφήσετε άλλες δυνάμεις να ελέγξουν τη Μεσόγειο”Θράσος Τσελίκ: “Η Ελλάδα είναι η μοναδική που δεν πρέπει να μιλά για την Αγιά Σοφιά”Πολωνία: Οριστική η επανεκλογή του Ντούντα
Keywords
Τυχαία Θέματα