Βραζιλία: Δικαστήριο υποχρέωσε το Youtube να κατεβάσει την αντι-ισλαμική ταινία

Προθεσμία δέκα ημερών έδωσε το δικαστήριο της Βραζιλίας στο YouTube για να αφαιρέσει τα αποσπάσματα της ταινίας «Innocence of Muslims», μετά από σχετική απόφαση που απαγορεύει την προβολή της ταινίας που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο.

Τη μήνυση κατά της αμφιλεγόμενης ταινίας κατέθεσε η μουσουλμανική οργάνωση της Βραζιλίας, Εθνική Ισλαμική Ένωση, κατά της ιδιοκτήτριας εταιρίας του YouTube,

της Google, επειδή επειδή πρόβαλε στο Ίντερνετ την ταινία που όπως καταγγέλλει είναι προσβλητική και παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Τέλος, ο δικαστής Γκιλσόν Ντελγκάδο Μιράντα στην απόφαση του αναφέρει πως η απαγόρευση ενός παράνομου προϊόντος δεν θα πρέπει να "προσβάλλει" την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Πέραν από την απόφαση  που απαγορεύει στην προβολή της ταινίας, χθες εκλογικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του ανώτατου αξιωματούχου της Google στη Βραζιλία μετά την αποτυχία της εταιρίας να απομακρύνει βίντεο από το YouTube στα οποία ασκείται αρνητική κριτική σε βάρος ενός τοπικού υποψήφιου για τη δημαρχία.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα