Βούλτεψη: "Διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ"

Για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη σε τηλεοπτικό σταθμό, τονίζοντας ότι με το νόμο που θα κατατεθεί διασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ επεσήμανε ότι η ΔΕΗ θα εκσυχρονιστεί και θα αναπτυχθεί με εξωστρέφεια στην αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μειώνοντας ταυτόχρονα το δανεισμό της ο οποίος γίνεται με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Στις δηλώσεις της στον «ΣΚΑΪ» η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε

ότι καθήκον των συνδικαλιστών είναι να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μελών τους και όχι να παρεμβαίνουν σε πολιτικές αποφάσεις, για τις οποίες η νόμιμα εκλεγμένη πολιτική ηγεσία έχει σφαιρικότερη εικόνα. Στην προκειμένη περίπτωση, τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται απόλυτα και επομένως ενδεχόμενη απεργία δεν έχει νόημα.

Σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι συσκέψεις ανάμεσα στους αρχηγούς και σε στελέχη των δύο κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται στο πλαίσιο της ανάγκης για διαρκή επικοινωνία. Πολλά από αυτά που συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπάρχουν ήδη στο νομοσχέδιο, ή στη σύμβαση του διαγωνισμού, ή αποτελούν προβληματισμούς των βουλευτών και των δύο κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα