Βουλή εννέα κομμάτων δείχνει νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση της marc για λογαριασμός της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» δείχνει εννιακομματική Βουλή, κατόπιν στάθμισης της αδιευκρίνιστης ψήφου, δηλαδή αφαίρεση των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων, της αποχής και της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς την απαλοιφή των παραπάνω παραγόντων, «πρώτο κόμμα» είναι με ποσοστό 25,1% όσοι επιλέγουν «άκυρο» ή «λευκό» ή δηλώνουν «αναποφάσιστοι». Η Ν.Δ. λαμβάνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ

8,7%, ο ΛΑΟΣ 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2,3% και το «άλλο κόμμα» 4,2%. Έτσι προκύπτει η είσοδος επτά κομμάτων στη Βουλή. Μετά όμως την αφαίρεση των «άκυρων, λευκών, της αποχής και της αδιευκρίνιστης ψήφου», στα επτά κόμματα προστίθενται η Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.

Παράλληλα, σε ερώτηση για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία πρώτος έρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος (26,5%), δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος (22,6%) και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου, εφόσον αποφασίσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κινήματος (18%).

Σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει 29% και ο Ανδρέας Λοβέρδος 26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα