Βόρεια Μακεδονία Eurovision: Σκέψεις να αποσυρθεί μετά από σκάνδαλο με τη σημαία

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βόρειας Μακεδονίας καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον διαγωνισμό της Eurovision το 2023. Στην τελετή έναρξης η τραγουδίστρια της γειτονικής χώρας, Andrea κατά τη διάρκεια του φωτογράφισης πέταξε στην άκρη μια μικρή σημαία της χώρας της κάτι που έχει εξοργίσει τους υπεύθυνους του κρατικού καναλιού ενώ θεωρείται και ποινικό αδίκημα,

το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τον OGAE Greece συζητήθηκε το σενάριο αποχώρησης ακόμα και από το φετινό διαγωνισμό κάτι που τελικά δε συνέβη.

«Μία τέτοια απόφαση, δεδομένου ότι είμαστε μια ανάσα πριν τον ημιτελικό θα προκαλούσε μεγάλη οικονομική ζημιά και πολλές άλλες κυρώσεις. Επιπλέον, μία τέτοια ενέργεια θα έθετε σε κίνδυνο τη συμμετοχή αλλά της χώρας αλλά και τα ίδια τα τηλεοπτικά δικαιώματα της για τα υπόλοιπα προγράμματα της EBU», σημειώνει το κρατικό κανάλι.

Σχετικά με το περιστατικό το κανάλι ανέφερε ότι «θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις νομικές αποφάσεις αφότου η αποστολή επιστρέψει από το Τορίνο και τα μέλη της υποβάλλουν λεπτομερή αναφορά με όλα όσα συνέβησαν […] Εξαιτίας της αρνητικής δημόσιας εικόνας λόγω του συμβάντος αυτού, που αποτελεί δυσφήμιση για το κανάλι, εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα αποχώρησης από τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά».  Όλα αυτά εξελίσσονται λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού στον οποίο συμμετέχει η Andrea με το τραγούδι «Circles».

Keywords
Τυχαία Θέματα