«Βόμβες» Λαφαζάνη: Όχι σε τρίτο μνημόνιο, να μη μετατραπεί το «όχι» σε ταπεινωτικό «ναι»

Την ίδια στιγμή, που διαφαίνονται σημάδια σύγκλισης με τους εταίρους και η ελληνική κυβέρνηση παλεύει να κλείσει συμφωνία υπό το φόβο του Grexit την ερχόμενη Κυριακή, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του σε ένα ένδοχόμενο τρίτο πρόγραμμα ή αλλιώς Μνημόνιο, που προτείνει αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά στους δανειστές.

«Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα συμφωνία με τους θεσμούς, θέλουμε όμως μια συμφωνία που να σέβεται

την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού και να ανοίγει παράθυρα για διέξοδο από τη σημερινή κρίση. Δεν θέλουμε στα δυο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού χωρίς μάλιστα να δίνεται καμία προοπτική στον τόπο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα σε ενεργειακό συνέδριο.

Δήλωσε, επίσης, ότι «βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δε έχουν καμία άλλη επιλογή από το να συνυπρογράψουν τη θανατική τους καταδίκη». Υπογράμμισε δε ότι «η Ελλάδα δεν έχει μόνο μία επιλογή για το μέλλον της για να δεχθεί μία απαράδεκτη συμφωνία. Έχουμε πολλές επιλογές». «Εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές είναι δύσκολες, αλλά η πιο ανυπόφορη θα είναι μία επιλογή λεηλασίας του λαού μας. Γιατί θα φέρει περισσότερα δάκρυα και πόνο στους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Μάλιστα, προειδοποίησε ξεκάθαρα πως «το όχι του ελληνικού λαού δεν θα μετατραπεί σε πραγματικό ναι και σε καινούργια μνημονικά κρεματόρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα