«Βόμβες» από Σόιμπλε: Λυπάμαι για τους Έλληνες- Ανεύθυνη η κυβέρνηση

«Λυπάμαι για τους Έλληνες. Ανεύθυνη η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης»: Τάδε έφη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γερμανικό ραδιόφωνο, εν όψει της κρισιμότατης σημερινής διαπραγμάτευσης στο Eurogroup.

Πάντως, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι «η Γερμανία δεν θέλει μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ενώ διευκρίνισε

ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει το ελάχιστο των αξιώσεων». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου». «Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και κατέληξε λέγοντας ότι θεωρεί ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα