«Βόμβα» στο Γουίμπλεντον – Ο Κύργιος απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ

Μεγαλειώδης εμφάνιση και νίκη του 19χρονου Ελληνοαυστραλού με 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-3 επί του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο! Έγινε έτσι μόλις ο δεύτερος αθλητής εκτός Top 100 (Νο.144) που καταφέρνει να κερδίσει Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε major. Τίποτα δεν σταματά τον… δαιμόνιο Νικ, που τώρα βρίσκει στον δρόμο του ένα άλλο νέο αστέρι του τουρ, τον Μίλος Ράονιτς (Νο.8 του ταμπλό).

Ό,τι και να πούμε

για τον νεαρό τενίστα θα είναι λίγο… Μπήκε στο κεντρικό κορτ σαν να παίζει εκεί… κάθε μέρα και δεν έδειξε το παραμικρό άγχος κόντρα σε έναν θρύλο του αθλήματος.

Έπαιξε ένα μαγικό πρώτο σετ, χάνοντας μόλις 4 πόντους στο σερβίς του και δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ, η μία από τις οποίες ήταν σετ πόιντ (30-40 στο 6-5). Ο Ράφα αδυνατούσε να βρει λύσεις στο πανίσχυρο σερβίς του μικρού και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει το τάι μπρέικ και να μείνει πίσω στο σκορ.

Αυτό, όμως, συνέβη και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του και οι περισσότεροι περίμεναν να μην αλλάξει ούτε σήμερα το σενάριο. Πράγματι ο αριστερόχειρας Ισπανός άρχισε να διαβάζει καλύτερα το σερβίς του Νικ, αλλά και να σερβίρει εκείνος καλύτερα χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του για μπρέικ. Οι δύο τενίστες πήγαν χέρι χέρι ως το 5-5, όμως ο Ράφα έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο δωδέκατο γκέιμ και έφερε το ματς στα ίσα.

Ποιος είπε ότι οι νεαροί τενίστες δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση για να χτυπήσουν τα μεγάλα ονόματα του σπορ; Ο Κύργιος όχι μόνο διατήρησε τη φρεσκάδα του, αλλά κράτησε και την ψυχραιμία του παρότι έβλεπε ότι ο Ράφα ολοένα και ανέβαζε την απόδοσή του. Άρχισε να παιδεύεται λίγο περισσότερο στο σερβίς του, όμως πάντα έβρισκε τον τρόπο να το κρατήσει. Δεν είναι, όμως, μόνο το σερβίς. Είναι πολύ δυνατός για την ηλικία του και έχει ένα πολύ σταθερό backhand που θα αποτελέσει μεγάλο όπλο του…

Το σετ πήγε τελικά στο τάι μπρέικ και μετά από μερικές… ανταλλαγές μίνι μπρέικ, ο Νικ χτύπησε στο πιο κρίσιμο σημείο και εκμεταλλεύτηκε το πρώτο του σετ πόιντ (7-5). Η απόδοσή του διατηρήθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα και στο τέταρτο σετ, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να κάνει το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα. Προηγήθηκε μέσα σε αποθέωση με 3-1 και με απίστευτη αυτοσυγκέντρωση ως το φινάλε διατήρησε το προβάδισμα και πήρε την πιο μεγάλη νίκη της μικρής καριέρας του μετά από περίπου τρεις ώρες υπερπροσπάθειας. Σέρβιρε για την πρόκριση στο 5-3 και πήρε το γκέιμ με περίπατο! Δείγμα της νοοτροπίας του…

Αναφέρουμε μερικά νούμερα για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται: 37 άσοι, 70 winners, 30 αβίαστα λάθη, 83% κερδισμένοι πόντοι πίσω από το πρώτο σερβίς, 10/16 πόντους στο φιλέ. Την ίδια ώρα ο Ράφα είχε 11 άσους, 44 winners, 18 αβίαστα λάθη, 77% κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς και 16/20 πόντους στο φιλέ.

Ο επόμενος αγώνας του Νικ, που μετέχει με wild card στη διοργάνωση, θα γίνει αύριο (2/7) περίπου στις 19.00 και, όπως είπαμε, αντίπαλός του είναι ο Μίλος Ράονιτς. Ο 23χρονος Καναδός πέρασε και αυτός για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον μετά τη μεγάλη νίκη επί του Κέι Νισικόρι (Νο.10) με 4-6, 6-2, 7-6(4), 6-3. Είναι ο δεύτερη σερί οκτάδα major για τον Μίλος, που φτιάχνει… φονικό καναδικό δίδυμο με την φοβερή και τρομερή Τζίνι Μπουσάρντ.

The post «Βόμβα» στο Γουίμπλεντον – Ο Κύργιος απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα