«Βόμβα» με νέο χαράτσι σε βενζίνη και πετρέλαιο – «Τυράκι» οι μειώσεις σε τέλη κυκλοφορίας για τα μεγάλα κυβισμού Ι.Χ

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκίνητων με τη χρήση και όχι με την απόκτηση.

Με λίγα λόγια δεν πρόκειται για έλεγχο στα χιλιόμετρα που διανύει κάθε αυτοκίνητο και ένα απλό χαράτσι στα καύσιμα αλλά για νέα αύξηση στην ήδη υπερφορολογημένη τιμή των καυσίμων υπέρ του κράτους!

Μιλάμε λοιπόν για νέο “καπέλο” στην τιμή βενζίνης και πετρελαίου κίνησης έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία το … 2017(!) να μειωθούν λίγο τα τέλη κυκλοφορίας!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς λοιπόν μιλάμε για μια αύξηση της τάξης των 5 ως 10 λεπτών ανά λίτρο.

Η αύξηση αυτή όμως δεν θα είναι η μόνη καθώς μια αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα συνδέεται πάντα με αύξηση και του ΦΠΑ και έτσι η αύξηση θα είναι τουλάχιστον 6,5 λεπτά/λίτρο ως 12,3 λεπτά/λίτρο.

Κάπως έτσι με σημερινές τιμές και τις διεθνής τιμές πετρελαίου στα… τάρταρα μιλάμε για μια αύξηση από το 1,34 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο η βενζίνη στο λεκανοπέδιο της Αττικής στο 1,40 ή στο 1,46 ευρώ/λίτρο.

Όλα αυτά την ώρα που ήδη στην τιμή του λίτρου ο καταναλωτής πληρώνει 66% φόρο!

Τώρα και με … τυράκι τη μείωση τελών κυκλοφορίας “για να μην υπάρξουν αδικίες” όπως λέει η κυβέρνηση θα επιβαρυνθούμε όλοι με επιπλέον χρέωση στην τιμή του καυσίμου.

Για να χειριστεί λοιπόν επικοινωνιακά την αύξηση η κυβέρνηση λέει ότι θα μειώσει τα τέλη στα παλιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα μειώσει και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.926 κυβικών.

Τέλος σχεδιάζονται αναπροσαρμογές στα τέλη ταξινόμησης με υπολογισμό τους με βάση τη λιανική τιμή και προοδευτική αύξηση, κάτι που θα σημάνει μείωση της τιμής των “μικρών” αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα