«Βόμβα» από CIA: «Πίσω από τη νίκη Τραμπ βρίσκεται η Μόσχα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δεν είναι λίγοι όσοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα και να μιλήσουν για «χέρι» που επηρέασε την ψήφο του λαού και όχι μόνο.Ένα δημοσίευμα της Washington Post, έρχεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό στερέωμα της Αμερικής και να προκαλέσει αναταραχή στον εκλεγμένο Τραμπ. Για την ακρίβεια, η εφημερίδα αναφέρει πως η CIA
κατέληξε μετά από έρευνα πως η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όχι μόνο για να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα, αλλά και για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει την προεδρία των ΗΠΑ.Αμερικάνους αξιωματούχους που πληροφορήθηκαν πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν την παρεμβολή της Μόσχας, επικαλείται η Washington Post. Γράφει μάλιστα πως η CIA ανακάλυψε συγκεκριμένα άτομα που έχουν στενή επαφή με την κυβέρνηση της Ρωσίας, τα οποία διοχέτευσαν στα WikiLeaks χιλιάδες email που αποκτήθηκαν παράνομα από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και από άλλους λογαριασμούς, όπως του επικεφαλής της προεδρικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.Όπως δήλωσε όμως ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks, στην εφημερίδα Post, η ρωσική κυβέρνηση δεν ήταν η πηγή άντλησης των emails.Σύμφωνα με τα ανώτατα στελέχη, τα ονόματα των ανθρώπων αυτών είναι γνωστά στις υπηρεσίες πληροφοριών και όπως αναφέρει το δημοσίευμα βρίσκονται στη λίστα με όσους από τη Ρωσία κατέβαλαν προσπάθειες να «σπρώξουν» την νίκη Τραμπ και να «ρίξουν» τη Χίλαρι Κλίντον.
.
«Αποτελεί εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι στόχος της Ρωσίας στην χώρα ήταν να ευνοήσει τον έναν υποψήφιο έναντι του άλλου και να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην προεδρία», ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος. Και συμπλήρωσε πως αυτή είναι η άποψη κοινής αποδοχής.Πριν από λίγες ημέρες, η CIA παρουσίασε σε γερουσιαστές, μέσα σε πολύ αυστηρό κλίμα και κεκλεισμένων των θυρών, όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία που «καίνε» τη Μόσχα και αποκαλύπτουν τον «δάκτυλο» της υπέρ της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η Ρωσία σκόπευε να «χαρίσει» στον Τραμπ την Αμερική και να «εξαφανίσει» από τον χάρτη την αγαπημένη του λαού Χίλαρι Κλίντον.Βέβαια αυτές οι υποψίες δεν ήρθαν τώρα στην επιφάνεια από τις έρευνες της CIA, αλλά υπήρχαν ήδη από το φθινόπωρο και μάλιστα ο Μπαράκ Ομπάμα είχε κατηγορήσει επίσημα τη Ρωσία. Ο Βλαδιμίρ Πούτιν είχε δεχθεί προσωπική προειδοποίηση από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, πως ενέργειες που υπονομεύουν το εκλογικό σύστημα της Αμερικής, θα έχουν και σκληρές συνέπειες.Όμως Ρώσοι αξιωματούχοι αρνούνται οποιαδήποτε σχέση τους με το αποτέλεσμα των εκλογών. Άλλος αξιωματούχος μίλησε στην εφημερίδα και υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν πως η Μόσχα έδωσε εντολή να «φύγουν» τα emails στα WikiLeaks.Από τη μεριά του ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν έχει πειστήρια για τη βοήθεια της Ρωσίας. Η ομάδα του Τραμπ σε πρόσφατη ανακοίνωση έκανε λόγο για «ισχυρισμούς ανάμειξης ξένων μυστικών υπηρεσιών κατασκοπείας στις αμερικανικές εκλογές», αποφεύγοντας όμως να πάρει θέση για την ουσία.O Ομπάμα διέταξε να επανεξετασθεί η υπόθεσηΤην Παρασκευή όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να εξετασθεί η υπόθεση και κατά πόσο οι χάκερς μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα εκλογών. Η Λίζα Μόνακο, σύμβουλος εσωτερικής ασφαλείας του Ομπάμα, ανέφερε: «Μπορεί να έχουμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και καθήκον μας είναι να προβούμε σε απολογισμό, να το εξετάσουμε και να διεξάγουμε ενέργειες, για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και να γνωστοποιήσουμε όσα μάθαμε», είπε η Μόνακο σύμφωνα με το Politico. Λίγο πριν αναλάβει την προεδρία ο νέος πρόεδρος την Αμερικής, ο φάκελος θα πρέπει να έχει κλείσει.

Το άρθρο «Βόμβα» από CIA: «Πίσω από τη νίκη Τραμπ βρίσκεται η Μόσχα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα