Βόμβα Hellenic Train: Τι ερευνά η αντιτρομοκρατική για την έκρηξη
Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού τέθηκε χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την οδό Πετμεζά, στο Κουκάκι. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 21:30, με τις Αρχές να έχουν ήδη ειδοποιηθεί νωρίτερα μέσω προειδοποιητικού
Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο σύνδεσης της επίθεσης με εκείνη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου 2024 στην οδό Σταδίου, έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Τότε, την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Η κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο τρόπος δράσης των δραστών αλλά και το στοιχείο των δύο διαδοχικών προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων με χρονικό περιθώριο 35-40 λεπτών παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ομοιότητες. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο με λουκέτο, όπως και στην περίπτωση της Συγγρού.
Η στιγμή της έκρηξης και τα φωτογραφικά ντοκουμένταΒίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης καταγράφει τη δυνατή λάμψη τη στιγμή που ενεργοποιείται ο μηχανισμός. Στο ίδιο ρεπορτάζ δημοσιεύονται και φωτογραφίες του σακιδίου που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τις εικόνες, το σακίδιο ήταν ασφαλισμένο με λουκέτο και δεμένο σε κολώνα, ενώ οι δράστες φέρεται να έφτασαν στο σημείο με μηχανάκι. Στο σημείο εντοπίστηκε και ένα σκούτερ χωρίς πινακίδες, το οποίο ερευνήθηκε εξονυχιστικά από την ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Σε ανακοίνωσή της, η Hellenic Train καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση, επισημαίνοντας ότι από την έκρηξη δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε μεταξύ εργαζομένων ούτε ανάμεσα στους πολίτες. Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού και τονίζει πως τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας που υπονομεύει τον διάλογο και τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τορπιλίσει την πρόοδο μέσα από την τρομοκρατία», τονίζει η εταιρεία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας χαρακτήρισε την επίθεση «εγκληματική ενέργεια» που έθεσε σε κίνδυνο ζωές πολιτών σε ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης. «Καμία πράξη βίας δεν αποδίδει δικαιοσύνη. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», σημείωσε. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης πρόσθεσε πως τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία και κάλεσε σε συλλογική αποδοκιμασία κάθε μορφής τρομοκρατίας.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, στις 20:53 της Παρασκευής 11 Απριλίου, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο zougla.gr, αναφέροντας την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τα γραφεία της Hellenic Train. Το σημείο αποκλείστηκε άμεσα, ενώ πραγματοποιήθηκε εκτροπή της κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας. Ο μηχανισμός εξερράγη στις 21:30, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Η έρευνα έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων σε κοντινό ξενοδοχείο, οι πελάτες και το προσωπικό εκκένωσαν το κτήριο αμέσως μετά την ειδοποίηση της αστυνομίας. «Μας είπαν να απομακρυνθούμε από τα τζάμια και να βγούμε έξω. Έπειτα από λίγα λεπτά ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος», περιέγραψε ένας υπάλληλος. Μια άλλη εργαζόμενη πρόσθεσε: «Όλοι ήταν ήρεμοι. Δεν υπήρξε πανικός. Μόνο λίγη ταλαιπωρία από το κρύο».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα δύο κλειδιά που έφεραν την μεγάλη «ανατροπή»
- Λένα Διβάνη: «Είναι για το ψυχιατρείο, θα μείνει στην ιστορία ως ο μαύρος κύκνος»
- «Τη βρήκαμε πεταμένη σε ένα βουνό, διασκορπισμένη» λένε οι συγγενείς της Ηλιάνας Τσάγκα που βρέθηκε 20 μήνες μετά την εξαφάνισή της
- Μάρκελλος Νύκτας για τον πατέρα του: «Αυτός ο άνθρωπος σκότωνε ανθρώπους, εμάς θα λυπόταν;»
- Έχει γεμίσει το Facebook με φωτογραφίες του: Αυτός είναι ο αδικοχαμένος 26χρονος Χρήστος που βρέθηκε νεκρός – Καλό παράδεισο άγγελε μου
- Αλλάζει το σκηνικό - Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα
- Τέμπη: Ο Λακαφώσης έκανε πείραμα στον «αέρα» του One καίγοντας έλαια σιλικόνης! (vid)
- «Φως στο Τούνελ»: Εξαφάνιση 45χρονης από τη Θεσσαλονίκη – Τι είπε ο φίλος της
- Περπάτημα: Πόσα λεπτά την ημέρα μας βοηθούν να χάσουμε τα έξτρα κιλά;
- Έρχεται το «ταξιδιωτικό πάσο» - Τέλος για boarding pass και στο check in σε πτήσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Βόμβα Hellenic Train: Τι ερευνά η αντιτρομοκρατική για την έκρηξη
- Εξοπλιστικό πρόγραμμα Ελλάδας: Το Πολεμικό Ναυτικό σε τροχιά ανανέωσης
- Έκρηξη ωρολογιακής βόμβας στα γραφεία της Hellenic train
- Έκρηξη Ηλεία: Μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του πυροτεχνουργού
- Αίγιο διπλή δολοφονία: Το σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν του 23χρονου
- Σταρόβας γενέθλια: «Ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία»
- Ερντογάν για Ελλάδα: Εργαζόμαστε για τη διατήρηση της θετικής ατμόσφαιρας
- Delphi Forum: «Ο Μητσοτάκης ηγείται σε εποχές δασμών, καινοτομίας και διεθνούς επανατοποθέτησης»
- Νετανιάχου – Μητσοτάκης: Επικοινωνία των δύο ηγετών
- Μπιμπίλας – Μικρό καρότο: Κάποια δεν μπορεί να είναι δικά μου λόγια, ήμουν η φωνή του Μπαγκς Μπάνυ 30 χρόνια
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μ. Κατρίνης: Δεν θα υπάρξει λευκή επιταγή για εξοπλιστικά δεκάδων δισ.
- Πασχαλινή αγορά: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
- Ρία Ελληνίδου: «Τα παιδικά µου χρόνια ήταν πληµµυρισµένα από µουσική»
- Η Ρωσία εκτόξευσε 88 drones κατά της Ουκρανίας σε νυχτερινή επίθεση, σύμφωνα με το Κίεβο
- Μαθητές από την Κρήτη δημιούργησαν βραβευμένο επιτραπέζιο – ψηφιακό παιχνίδι
- Λακαφώσης: «Η πυρόσφαιρα είναι αδύνατον να έχει προκληθεί από τα έλαια σιλικόνης» – To live πείραμα στην κάμερα
- ΕΚΤ: Προς νέα μείωση των επιτοκίων τη Μεγάλη Πέμπτη λόγω των αμερικανικών δασμών
- Πρώτο τραπέζι πίστα στο Καλλιμάρμαρο – Γράφει η Αγγελική Κώττη
- Θεσσαλονίκη: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης 3.500 ανθρώπων στον οικισμό “Αγία Σοφία” – Οι κινήσεις για βελτίωση της κατάστασης
- Η «Καρδιά του Σκύλου» της Έφης Μπίρμπα θα χτυπάει δυνατά στη Θεσσαλονίκη