«Βολές» στην κυβέρνηση από το Ποτάμι που προτείνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και να συμφωνήσει με τους εταίρους» απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και επανέλαβε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο λαός έχει δώσει εντολή για διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους εταίρους μας. Εντολή ρήξης και χρεοκοπίας δεν έχει κανείς», τονίζει ο κ. Τσιόδρας και προσθέτει: «Η ομολογία του αρμόδιου υπουργού ότι λείπουν 400 εκατομμύρια για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, στο τέλος του μήνα, αποδεικνύει τον λάθος δρόμο που έχει επιλέξει

η κυβέρνηση».

«Διαπραγματευόμαστε από τη χειρότερη δυνατή θέση, με τη χρεοκοπία να μας περιμένει στη γωνία. Οι στιγμές είναι εθνικά κρίσιμες. Καλούμε τον πρωθυπουργό και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, να κάνουν αποδεκτή την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.

Την ίδια στιγμή, το Ποτάμι ψέγει την κυβέρνηση για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επισημαίνοντας πως «το 40% των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης γίνεται με ΠΝΠ».

Μάλιστα, το Ποτάμι αναφέρει παραδείγματα κυβερνήσεων, που ψήφισαν ΠΝΠ, τονίζοντας:

«Για παράδειγμα, μεταξύ 2000 και 2003 ψηφίστηκαν 435 νόμοι εκ των οποίων οι 12 ήταν κυρώσεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Ποσοστό ΠΝΠ: 2,7%.

Την περίοδο της κρίσης 2010-2014 ψηφίστηκαν 502 νόμοι εκ των οποίων οι 29 ήταν κυρώσεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Ποσοστό ΠΝΠ: 5,8% (διπλάσιο αυτού μιας «συνηθισμένης» περιόδου).

Το 2015 έχουν τεθεί σε ισχύ 5 νομοθετήματα εκ των οποίων οι δύο είναι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ποσοστό: 40% (Επταπλάσιο του ήδη υψηλού ποσοστού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)».

Keywords
Τυχαία Θέματα