Βολές Σακελλαρίδη: Νιώθω θλίψη για τους Συριζαίους υπουργούς

Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους παλιούς «πρωταγωνιστές» της Κουμουνδούρου. Ο λόγος για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Κ της κυριακάτικης Καθημερινής.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής μιλάει για πρώτη φορά μετά το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα και «πυροβολεί» τους πρώην συντρόφους του. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη της συντρόφου του και δημοσιογράφου του

Mega, Ράνιας Τζίμα.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», επισημαίνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που γίνεται ένας ακόμα πρώην φίλος του Αλέξη με επικριτικά σχόλια για τον πρωθυπουργό.

«Με ενοχλεί που όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Αριστεράς. Και νιώθω ευθύνη. Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Καμία επαφή με Τσίπρα

Ούτε κουβέντα δεν ανταλλάσσει πια με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά αλλά ούτε και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που τον έπεισε να κατεβεί υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές εκλογές του Σεπτεμβρίου: «Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά».

Αν στήνονταν τώρα οι κάλπες είναι πιθανό να μην ψήφιζε το κόμμα που υπηρέτησε στο παρελθόν αφού όπως λέει συχνά αναρωτιέται: «Αν γίνουν αύριο εκλογές, Γαβριήλ, τι θα ψηφίσεις;».

Ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου τον έβαλε στην ηλεκτρική καρέκλα του κυβερνητικού εκπροσώπου ως νέο και άφθαρτο πρόσωπο. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δείχνει να θέλει να αφήσει πίσω του την «Πρώτη Φορά Αριστερά».

«Αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου» εξομολογείται στον δημοσιογράφο που παραχώρησε τη συνέντευξη και αποκαλύπτει πως τη νύχτα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου μόλις εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ψιθύριζε: «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Έως εδώ ήταν».

Η παραίτηση και το Μνημόνιο

Τελικώς, υπέβαλε την παραίτησή του τον Νοέμβριο του 2015. Το απαίτησε ο πρωθυπουργός μόλις έμαθε ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του δεν σκόπευε να ψηφίσει τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια.

Ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης εξηγεί και γιατί είχε αποφασίσει να ψηφίσει το Μνημόνιο, τον προηγούμενο Αύγουστο:

«Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα… Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά»

Keywords
Τυχαία Θέματα