Βοήθεια από την Ε.Ε. ζητά η Βουλγαρία για το προσφυγικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Tην άμεση χορήγηση 160 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου η Βουλγαρία να μπορέσει να ασφαλίσει καλύτερα τα σύνορά της με την Τουρκία, ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Μπορίσοφ επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τα βουλγαροτουρκικά σύνορα, τα οποία υφίστανται σημαντικές μεταναστευτικές πιέσεις, μαζί με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν. Από εκεί, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας την ερχόμενη Παρασκευή, θα ζητήσει “κάτι παραπάνω από εκφράσεις αλληλεγγύης” και θα επιμείνει

στην άμεση χορήγηση 160 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία των συνόρων.

Σήμερα, ήδη, ο πρόεδρος της κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Βουλγαρίας με 200 συνοριοφύλακες και 50 οχήματα.

Αυξάνονται οι αιτούντες άσυλο στην Βουλγαρία

Από τις αρχές του έτους, στη Βουλγαρία έχουν καταγραφεί περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ τον Αύγουστο, ο αριθμός ήταν διπλάσιος σε σχέση με τους Ιούνιο και Ιούλιο, με τις αρχές να ισχυρίζονται ότι τα κέντρα φιλοξενίας είναι υπερπλήρη. Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν σε βουλγαρικό έδαφος, αιτούμενοι άσυλο αυξάνεται σταδιακά, λόγω των σκληρότερων όρων διέλευσης από τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο.

Το άρθρο Βοήθεια από την Ε.Ε. ζητά η Βουλγαρία για το προσφυγικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα