Βλέπει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και όχι κρατική βία ο Εγκεμέν Μπαγίς

Ο υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς, σχολιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα που κάνει λόγο για υπερβολική χρήση βίας για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και «θεωρεί σημαντικό να τονίσει ότι δεν θα χαρακτηρίσει ποτέ τις προσπάθειες που περιλαμβάνουν τη χρήση βίας και παράνομων μεθόδων κατά της ειρήνης του έθνους και του λαού ως αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Η έκθεση της Κομισιόν καλεί τις αρχές να ενισχύσουν τον έλεγχό τους απέναντι στην αστυνομία

και την τελευταία να επιδιώξει την διεξαγωγή έρευνας στο Σώμα για τα επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη έκθεση, ο Μπαγίς υποστήριξε ότι η στήριξη της Κομισιόν για την έναρξη νέων ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχει κάνει πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

«Χαιρόμαστε που η έκθεση προόδου για αυτή την χρονιά δίνει έμφαση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία», είπε ο ίδιος.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Τουρκία βρίσκεται σήμερα πιο κοντά στις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕ αναφορικά με την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οικονομικές εξελίξεις», ανέφερε ο Μπαγίς σε δήλωσή του μέσω email.

Keywords
Τυχαία Θέματα