Βιωματικό σεμινάριο για την οδική ασφάλεια στο Μαρούσι

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη τροχαίου ατυχήματος είχαν οι οδηγοί που συμμετείχαν στη βιωματική εκπαίδευση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς, στην πλατεία Ευτέρπης (σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου).

Η εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών από τους ειδικούς της οδικής ασφάλειας είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να υπενθυμίσει στους συμμετέχοντες τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους

ίδιους και τις οικογένειες τους.

Στη δράση χρησιμοποιήθηκαν προσομοιωτές ανατροπής αυτοκινήτου και πρόσκρουσης, συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης, ζυγαριά συσχέτισης βάρους- ταχύτητας, γυαλιά προσομοίωσης μέθης και δραστηριότητα απόσπασης προσοχής.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου υπογράμμισε ότι «η βιωματική εκπαίδευση για την πρόληψη και την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος παρέχει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος του κινδύνου από την παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στη χώρα μας, που δυστυχώς καταγράφει τα περισσότερα θύματα στην Ε.Ε. στα τροχαία ατυχήματα, με συνέπεια το πολύ υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος, είναι αδήριτη ανάγκη να παρέχουμε την ευκαιρία επιμόρφωσης για ασφαλή οδήγηση, ειδικότερα στους νέους οδηγούς. Η πρωτοβουλία μας στο Δήμο Αμαρουσίου έρχεται να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε θερμά τους ειδικούς της Οδικής Ασφάλειας για την αξιόλογη και εξειδικευμένη ενημέρωση, καθώς και όλους όσους διέθεσαν λίγο από τα χρόνο τους για να συμμετέχουν σε αυτή δράση που προάγει τις ασφαλείς μετακινήσεις.»

Keywords
Τυχαία Θέματα