Βιντεοκλήσεις απευθείας από τον Firefox!

Η Μοzilla θέλωντας να ξανακερδίσει όσους χρήστες έχουν επιλέξει άλλους web browsers για την περιήγηση τους στο διαδίκτυο, προσπαθεί να ενισχύθεί έναντι του ανταγωνισμού των υπόλοιπων δοκιμάζωντας ένα νέο πρόσθετο πανω στον Firefox.

Έτσι στον Firefox θα προστεθούν κάμιες σημαντικές λειτουργίες, τις οποίες μέχρι πρότινος απολάμβαναν

μόνο όσοι έιχαν λογαριασμό σε κάποιο από τα γνωστά social media. Μία από αυτές, είναι η ενσωματωμένη υπηρεσία video chatting, που θα δούμε σε κάποια επόμενη έκδοση του Mozilla Firefox. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το open-source πρωτόκολλο WebRTC για το σύνδεση video (το έχουμε συναντήσει και σε πειραματισμούς της Google για τον Chrome browser), καθώς και στο SocialAPI add-ons για audio/video streaming, κατασκευασμένο σε HTML και JavaScript.
Στο video που δημοσίευσε η εταιρεία για να παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας, φαίνεται ότι η βιντεοκλήση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με δύο και όχι παραπάνω χρήστες , όπως σε άλλα δίκτυα, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία και χρησιμοποιώντας μόνο τον λογαριασμό τους και το laptop τους, θα μπορούν αν πραγματοποιούν και να δέχονται βιντεοκλήσεις. Μένει λοιπόν να δούμε και στην πράξη πόσο εύχρηστο και λειτουργικό θα είναι αυτό το πρόσθετο στοιχείο, το οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά σε web browser, γεγονός το οποίο αυξάνει τον ανταγωνισμό με άλλα γωνστα μέσα που χρησιμοποιούμε για βιντεοκλήσεις όπως skype και msn messenger. Στην χώρα μας είναι πολλοί οι χρήστες που δεν έχουν λογαριαμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιούν και τον Firefox, οπότε σίγουρα , θα φανεί πολύ χρήσιμη η νέα λειτουργία σε αρκετούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα