Βερολίνο: Αναμένουμε μια ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, «οι ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν μια ολοκληρωμένη λίστα με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», την ίδια στιγμή που ενημερώνουν πως «δεν έχει οριστεί προς το παρόν ημερομηνία για επόμενο Eurogroup με θέμα την Ελλάδα».

«Πρέπει να περιμένουμε την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσει μια αναλυτική λίστα με μεταρρυθμιστικά μέτρα τα οποία θα είναι κατάλληλα για συζήτηση με τους θεσμούς και αργότερα με το Eurogroup», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, ενώ επισήμανε ότι «προκειμένου

να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωνε πως «οι υφυπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ίσως συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να εξετάσουν αν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που διαπραγματεύεται η Ελλάδα με τους εταίρους της πληρoί τα κριτήρια για να αποδεσμευθεί νέα βοήθεια». «Το Euro Working Group θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνάντησή του, που θα επιτρέψει έναν απολογισμό και να προχωρήσουν τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο κ. Σχοινάς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Ίσως υπάρξει τηλεδιάσκεψη πριν το (Καθολικό) Πάσχα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα