Βενιζέλος: Σύσκεψη με το στενό επιτελείο του πριν τη συνάντηση με το Σαμαρά

Σύσκεψη υπό την προεδρία του συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με το στενό του επιτελείο, πριν τη σημερινή κρίσιμη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτήν ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους συνεργάτες

του για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και με τον Επίτροπο Ολι Ρεν. Οι επικοινωνίες αυτές έγιναν με πρωτοβουλία των δύο ευρωπαίων πολιτικών, και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι κανένας τους δεν έθεσε ζήτημα πλειστηριασμών, μολονότι συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Αντιθέτως, συζητήθηκε το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και ο κ. Ρεν, αντιμετωπίζουν θετικά την έναρξη των σχετικών συζητήσεων τον Απρίλιο και επιπλέον εξέφρασαν τη στήριξη τους στις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Κατόπιν αυτών, η ελληνική πλευρά δεν έχει κανέναν λόγο να υποχωρήσει στις πιέσεις της τρόικας παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς που δέχεται. Ιδίως, εξαιτίας της βεβαιότητας που υπάρχει σε ανώτατους κυβερνητικούς κύκλους ότι πίσω από τις πιέσεις της τρόικας κρύβεται η αντιπαράθεση του ΔΝΤ με την Ευρωπαική Επιτροπή και λιγότερο οι αδυναμίες υλοποίησης των συμφωνηθέντων με τους εταίρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα