Βατικανό: Μια προσευχή για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Μια προσευχή υπέρ της Ειρήνης με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε στους κήπους του Βατικανού την Κυριακή (8/6) για πολύπαθη Μέση Ανατολή.

Η προσευχή περιλαμβάνει μία εβραϊκή, αμέσως μετά μία χριστιανική και τέλος μία μουσουλμανική προσευχή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκαν τους Σιμόν Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς στην είσοδο του οίκου «Σάντα Μάρτα», όπου διαμένει μόνιμα ο ποντίφικας και φιλοξενείται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Έπειτα

από μια σύντομη συνομιλία, οι πρόεδροι Πέρες και Αμπάς και οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες θα μεταβούν στον χώρο της προσευχής. Πρόκειται για μια έκταση με γρασίδι σε σχήμα τριγώνου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κτήριο των μουσείων του Βατικανού.

Οι γλώσσες της προσευχής είναι τα εβραϊκά, τα αραβικά και τα αγγλικά. Οι συμμετέχοντες θα ευχαριστήσουν τον Κύριο για την πλάση, θα προβάλουν αίτημα συγχώρεσης και, τέλος, θα προσευχηθούν υπέρ της ειρήνης. Κατά την ολοκλήρωση της τελετής πήραν σύντομα το λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος και οι πρόεδροι Σιμόν Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς.

Στην συνέχεια το πρόγραμμα προέβλεπε να φυτευτεί μια ελιά, ως σύμβολο ειρήνης, ενώ, πριν την αναχώρηση των δυο πολιτικών ηγετών από το Βατικανό έχει προγραμματισθεί μια εκτενέστερη συνομιλία τους, κεκλεισμένων των θυρών, με τον ποντίφικα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στην προσευχή παρέστη και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα