Βασίλισσα Ελισάβετ περιουσία: Έχασε 35 εκατ. λίρες λόγω κορoνοϊού

Βασίλισσα Ελισάβετ περιουσία: Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να έχει δεχτεί βαρύ οικονομικό πλήγμα λόγω του κορωνοϊού, με το ποσό να ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια λίρες.
Όπως αποκαλύπτουν οι βασιλικοί λογαριασμοί, τα μεγαλύτερα έξοδα φαίνεται πως έκαναν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, με το ταξίδι τους στην Νότια Αφρική να κοστίζει σχεδόν 250.000 λίρες. Ενώ και ο πρίγκιπας Άντριου πήγε για γκολφ στην Βόρεια Ιρλανδία μισθώνοντας αεροσκάφος αξίας 16.000 λιρών. Όσο για τις υπόλοιπες απώλειες εσόδων,

μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η πτώση του αριθμού των επισκεπτών στις βασιλικές κατοικίες, που θα έχουν ως αποτέλεσμα η βασίλισσα Ελισάβετ να χάνει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες ετησίως τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως δήλωσε ο Μάικλ Στίβενς, ο διευθυντής του ιδιωτικού πορτφόλιο.

Επιπλέον, το Crown Estate, από τα κέρδη του οποίου αντλείται η επιχορήγηση, προειδοποίησε πως ζημιά θα υπάρξει και στα έσοδα. Αυτό θα δείξει ένα έλλειμμα 20 εκατομμυρίων λιρών στα 369 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που συμφωνήθηκαν το 2016, για το 10ετές πλάνο ανακαίνισης του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Ο Στίβενς πρόσθεσε: «Ανταποκρινόμενοι και στις δύο αυτές οικονομικές προκλήσεις, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε επιπλέον επιχορήγηση και θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τον αντίκτυπο μέσω των δικών μας προσπαθειών».

Έπαψε ο κόσμος να επισκέπτεται τα βασιλικά παλάτια

Οι λογαριασμοί αντικατοπτρίζουν τα βασιλικά καθήκοντα πριν από την πανδημία. Με οικονομικές προκλήσεις, τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, περιλαμβάνουν πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα μισθών και πίεση για μείωση των μη απαραίτητων δαπανών. Θα βοηθούσαν επίσης λιγότερες δημόσιες εμφανίσεις λόγω του κορωνοϊού και περισσότερη ψηφιακή αλληλεπίδραση. Η βασίλισσα Ελισάβετ θα λάβει 86,3 εκατομμύρια λίρες από την κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο τόσο για τα επίσημα βασιλικά της καθήκοντα όσο και για την ανακαίνιση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Παρόλο που τα κέρδη της αναμένεται να είναι χαμηλότερα, θα λάβει το ίδιο ποσό για το διάστημα 2022-23, καθώς το ποσό αυτό δεν μπορεί ποτέ να μειωθεί.

Το εισόδημά της συμπληρώνεται από αυτό του Royal Collection Trust, μέσω των επισκέψεων στα βασιλικά της παλάτια, αλλά και αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα έλλειμμα 15 εκατομμυρίων λιρών για τα επόμενα τρία χρόνια. «Αναμένουμε σημαντική μείωση του εισοδήματος λόγω του αντίκτυπου που είχε ο κορωνοϊός στον αριθμό των επισκεπτών μας» ανέφερε μια ανώτερη πηγή. Μειωμένα τα έσοδα και του πρίγκιπα Καρόλου. Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι επίσης πιθανό να επηρεαστεί καθώς τα εισοδήματά του που προέρχονται από το Δουκάτο της Κορνουάλης, και το οποίο του απέφερε 22 εκατομμύρια λίρες το διάστημα 2019 – 2020, αναμένεται να είναι πολύ λιγότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα